Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

В. Попова: Няма как в България да бъде осъден министър

 Софийският районен съд призна за невинна кореспондентката на БНР в Стара Загора Венелина Попова по делото, което бизнесменът Венцислав Драганов заведе срещу нея за клевета, предаде БГНЕС.

Вижте интервюто с Венелина Петкова в БГНЕС

Няма как в България да бъде осъден министър. Това каза в интервю за БГНЕС кореспондентът на БНР в Стара Загора Венелина Попова, която вчера съдът призна за невинна по делото, което бизнесменът Венцислав Драганов заведе срещу нея за клевета.

"Няма как да се случи в един олигархичен тип държава, каквато вече сме ние. 10 години ние вървим по този модел", категорична е журналистката с над 20-годишен опит в професията. Според нея няма как един министър да получи присъда. "Нали, ако Масларова бъде осъдена – тя знае много? Нали, ако се разприказва ще започне да се разплита бримката? Нали ще се стигне до други министри, до други лица от властта? Това е абсурдно, това няма как да се случи!", каза Венелина Попова, която първа посочи за злоупотребите с държавни пари в сградата на социалното министерство в Страра Загора и то по време, когато Малсарова бе ръководител на ведомството. По думите на Попова целият модел на нашата държава, целият ни преход бе криминален. "90% от собствеността, от приватизацията бе извършена по нечестен начин. Това означава национализация или революция или – как си я представяте?!. Това означава, че всичко градено с години да се срине. Няма как да се стигне до там!", категорична е Попова. Според нея вероятно все пак ще има някакви осъдени лица по делото срещу Масларова и Драганов и другите, на които са повдигнати обвинения за източване на 11 милиона лева от държавната хазна за ремонта на сградата в Стара Загора, но както казвала и бившата социална министърка: "Това ли е най – голямата кражба в държавата", т.е. "тя се почувства засегната и обидена, от това че властта впрегна ресурс да разследва един случай, който не е маловажен в никакъв случай, но такива случаи има много в държавата". Въпросът, според журналистката обаче е дали има политическа воля да се стигне по-далеч. "Казват, че има ...ама защо не събират доказателства и не бъдат внасяни обвинителни актове в съда. Или не е толкова просто или тези хора имат перфектни схеми, по които са действали и няма как да бъдат обвинени или полицията и прокуратурата наистина не събира годни доказателства", предполага Венелина Попова. /БГНЕС
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: