Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Градът – без секса / не само за жени/


 Обичам този сериал.  Не толкова заради типичното женско звучене, от което на мъжката половина й настръхва косата, а заради неподправените истини за живота, хората, секса и града, скрит под изтъчения „Маноло бланик” или в последните модни перушини и писъци.  И защото  пудрата и по секса, и по града е по-равно и някак хармонично посипана.

Просто нищо не ти идва в повече. Гледаш с хармония и желание. И на всичкото отгоре учиш нещо: защото отвъд уж „просто женските приказки”, има досаден брой  истини. Които ти вършат дори работа. Та по този повод и след поредната  серия на филма, след  като се разсъних от Ню Йоркските си блянове и копнежи, се замислих:

 А защо  тука  никога няма да е така и по какви причини: дали само защото тук не е Ню Йорк , а България- Казанлък, или защото ТУКА ПРОСТО НИКОГА НЯМА ДА Е ТАКА? Или защото тук  нито градът  ни е град, а сексът се е свил неприлично в сивотата му. За капак и Пичове и Тузари няма. Дефицит са и чаровните  смотаняци.

Не бързайте да ме обвинявате в глупав феминизъм,  а просто свърнете  назад в последните две-три седмици и вижте:

 Какво се  случи в тях? И ще се задавите от  грозни сексуални  фрази в политическите ни кревати, опошляващи и малкото останала ни надежда в нечие именце, и  от политическа мастурбация там, където въобще не й е мястото.  И за да е по-софт всичко – и от площадна импотентност.

 Когато в медиите и в общественото пространство се започна изясняването между Я.Я. и ЦВ.ЦВ. и останалите кой колко е мъж  и кой колко голям гей е, си казах, че това е просто  поредна  закачка в паузата  между няколкото бандитски  мелета. Или пък трохи от  тъй дефицитните напоследък политически каузи. И го отдадох на многото Град в съзнанието на тези хора и малкото секс.  По разбираеми причини.

После, когато кметът на  града Ст.Д. реши, че прави нещо, дето е същото нещо, като досегашното и от което вече ни се повдига ,  ама казано с други думи и / суми/  относно политиката и неговото оцеляване в нея, се утеших с  илюзията,  че това е просто Мечта по град, който още не си създал и ясен белег на политическа и друга незадоволеност. Човешки му работи!

После, когато  президентът Г.П. акушира своето АБВ реших, че това е преди всичко неприкрит и разбираем инстинкт да се вживееш в ролята на Тузара и на единственият Мъжкар,  в опосканата ни  държавица..  Вехт блян да си Пичът, по който в следващите петилетки да въздишат бабите и малкото останали лели в държавата.

Когато си прехвърлил 50-така е нормално да живееш със съзнанието и стръвта  да изиграеш качествено и с чест последните си срещи в А-групата, така че и в този смисъл е разбираемо желанието за политическо  самозадоволяване, пък било то и с цената на Големи мазоли..

 Но когато и тъй спорният откъм социална и психологическа идентичност  лидер на патриотарите в Родината ни В.С. се провикна от градски мегдан, че президентският проект е  импотентен , то Сексът в Града ми дойде в повече.

Изля се в политическа извратеност, човешка низост, липса на какъвто и да е елементарен морал, издаващ единствено комплексари и  жадни за власт  малки човечета. От които нито Градът е град, нито секс има.

И за да стане кича пълен, от тукашния ГЕРБ- мажоретен състав  поръсиха малко розова перушина върху политическите скъсани жартиери с изцепката: няма да толерираме манипулациите на кмета Ст. Д.  Колко мило! И вдъхновяващо…..

Още малко и ако опънеш фразата, жартиерът ще се скъса, за да стане ясно, че не е никакъв марков жартиер,  а просто  едно …………г…д….
И за да е ясно съвсем за какво иде реч  и накъде отива цялата тази работа, черта под спора положи и ненадминатият  Б.Б.  с култовото: при нас мъжете си ходят по жени и жените по мъже.

И докато всички персонажи от политическото  аматьорско софт порно се напредварваха в култови чупки и стойки,  в устни  кръшканици и публично орезиляване на личните си юргани,  то Народът си живя:

…..за моя голяма изненада и кротко.

Зави се в стреса от идващата непредсказуема Б.Б зима, постла си ръбестата здравна реформа, сгуши се в мечти по отишлото в небитието пенсиониране,  нарисува черни пари за бели дни и им  пожела една ....... пищна и кръшна ….

И се помъчи да заспи…

 А на сутринта пое в живота си по разбити улици..

 Потънал във въпроси: ако порното в политиката е толкова много, то какъв ли ще е животът ни?  

Деляна Бобева
 / с искрено разбиране и извинение към моралистите…и оптимистите…/ 
 

coronavirus.bg