Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

90 полицейски служители от ОДМВР – Стара Загора получиха признание за усилията и успехите си

 Наградите бяха обявени  на състоялото се днес тържествено събрание, с което областната дирекция отбеляза професионалния празник на полицията – 8 ноември.


Денят на Св. Архангел Михаил е честван тържествено като патронен празник на полицията от 1924 до 1943 г. С  решение на Министерския съвет, традицията е възстановена през 1998 г., и тази година той се отбелязва официално за дванадесети път, след 55 годишно прекъсване.  

“Никак не е случайно, че за патрон и покровител на полицията е избран точно Св. Архангел Михаил - главният пазител на Рая и главен страж на Божия закон – подчерта в приветственото си слово зам.-директорът на ОДМВР комисар Иван Любенов –  един от важните символи в християнската традиция е битката на Архангел Михаил и неговите ангели със седемглавия Дракон, символ на Злото. Ангелите побеждават и Драконът е прогонен от Царството небесно на земята. Тук битката продължава… 

Хубаво е, че има празници, за да спрем за малко и да си признаем, че може да ни е било трудно, страшно, изтощително, но пък не е било скучно. Да си признаем, че не можем без ежедневната доза адреналин и без чувството, че имаме кауза. Да забравим за пораженията, за раните и белезите и да си благодарим”.  Той благодари на полицейските служители, за всеки миг в който сте се опитвали да бъдат по-силни, по-находчиви и по-решителни от злото, за това че въпреки напрежението и високото темпо са съумявали да бъдат концентрирани, отзивчиви и да постигат успехи в битката с престъпността.

С обявяване на благодарност от министъра на вътрешните работи, във връзка с празника бяха наградени четирима служители на ОДМВР. Високото отличие за проявени инициативност, професионализъм и постигнати високи трайни  резултати  при изпълнение на служебните си задължения получиха  началникът на РУ “Полиция” – Чирпан гл. инспектор Деан Петров; началникът на РУ “Полиция” – Гълъбово   гл. инспектор Илиян Илиев; началникът на сектор “Пътна полиция” – Стара Загора гл. инспектор Стефан Конов и гл. полицай Данаил Димитров – служител в група “Криминална полиция” при РУ “Полиция” – Гълъбово.
 
Трима опитни криминалисти бяха наградени с обявяване на благодарност от главния секретар на МВР - гл. инспектор Стойно Стойнов  – началник сектор “Криминална полиция” при РУ “Полиция” – Казанлък; гл. инспектор Георги Георгиев – началник група “Криминална полиция” при РУ “Полиция” – Чирпан и гл. полицай Тошко Митев – служител в група “Криминална полиция” при РУ “Полиция” – Раднево
 
С обявяване на благодарност от Директора на ОДМВР- Стара Загора бяха отличени 42 служители на РУ “Полиция” – Стара Загора, Гълъбово и Казанлък, 8 разследващи полицаи от отдел досъдебно производство, 8 служители от сектор “Пътна полиция”  и 12 служители от група “Български документи за самоличност”. Девет разследващи полицаи и четири служителки на група “БДС” получиха писмена похвала.
 
По традиция тържественото честване на празника е  съпътствано от поредица     инициативи – турнири, изложби, обществени срещи и дни на отворените врати.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...