Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 07.11.2010


 Разкрити престъпления
Неутрализиран е канал за трафик на жени с цел сексуална експлоатация. При акцията на сектор “Борба с организираната престъпност” – Стара Загора  и следствения отдел към Окръжна прокуратура в областния са задържани трима старозагорци, участвали в престъпната група.  26-годишният И.С., живеещата с него на семейни начала  М.П. (33) и 29-годишният й брат Р.П. са привлечени в качеството на обвиняеми по следствено дело за трафик на хора. Установено е, че в периода от 2006 г. до момента тримата са организирали канал за трафик на жени от България за Италия, Швейцария и Германия. В този период те са набирали и транспортирали с цел сексуална експлоатация бедни и безработни момичета от цялата страна, които привличали с обещания за добри доходи и охолен живот. След това трафикантите контролирали жертвите си на място, като вземали по-голямата част от “заработеното”. През тези четири години престъпната дейност е била единствения източник на доходи за тримата задържани, но тя им е осигурила възможност да демонстрират висок стандарт на живот, с който са привличали жертвите си. Към момента  са установени няколко пълнолетни жени и едно непълнолетно момиче, които са били трафикирани от задържаните лица. И.С., М.П. и Р.П. са задържани за 72 часа. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава.

и още ...

Казанлъшките криминалисти задържаха един от най-крупните лихвари в района на община Павел баня. Акцията на РУ “Полиция” – Казанлък е проведена на 05.11.2010 г.  под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора. В частно жилище в с. Габарево, общ. Павел баня, обитавано от 52-годишния Ц. И. са открити и иззети: 24 банкови карти със съответните пин – кодове; 3 лични карти; едно ксерокопие на лична карта; 8 регистрационни талона на леки автомобили; 6 комплекта обеци от жълт метал; 6 пръстена от жълт метал, поставени в найлонови пликове; преносим компютър, два леки автомобила “БМВ” и “Мерцедес” и 650 лв. В хода на разследването е установено, че иззетите вещи са свързани с осъществявана от Ц.И. лихварска дейност.  В продължителен период от време 52-годишният безработен е давал заеми на частни лица срещу високи лихви, като е приемал в залог банкови карти, документи, златни накити, ценни вещи и дори – леки автомобили. С постановление на Окръжна прокуратура е задържан за  72 часа.  Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
 
На 11.09.2010 г. около 2.00 ч в Казанлък на ул. “Кенали” полицейски екип на РУ “Полиция” предприел действия да спре за проверка лек автомобил  “Форд Мондео”.  Водачът не се подчинил на подадения сигнал, увеличил скоростта и навлизайки в кв. “Кармен”, направил опит да се укрие. След кратко преследване, автомобилът е намерен изоставен, отключен пред жилищна сграда на ул. “Черганово”. В багажника на колата са установени пет големи ел. двигателя. Образувано е досъдебно производство и в резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия, казанлъшките криминалисти са установили, че петте двигателя са от мелница, собственост на казанлъшка фирма и са били откраднати от 26-годишния Т.Т. и 16-годишен младеж – и двамата от Казанлък. Пълнолетното лице е задържано за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Кражби
На 07.11.2010 г. в 17.20 чрез взломяване РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение от 29-годишен старозагорец, че за времето от 10.00 ч на 4.11 до 17.15 ч на 07.11.2010 г. неизвестно лице, след като демонтирало стъклото на вратопрозорец на тераса, проникнало в частен дом на ул. “Войнишка” и извършило кражба на телевизор, три часовника, златни накити – гривна, пръстен и три чифта обици, мобилен телефон, маратонки, тактическо фенерче, универсален нож и ключове за леки автомобили. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 06.11.2010 г. в 12.30 ч в оперативната дежурна част на РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение за извършена кражба от частен дом на ул. “Филип Тотьо”. При извършената проверка на място е установено, че за времето от 16.10 до 6.11.2010 г. неизвестно лице, чрез срязване на метална мрежа и демонтиране на стъкло на гараж, проникнало в къщата и извършило кражба на ма два монитора, СD-чейнджър, усилвател, две компютърни конфигурации и около 30 грама златни бижута. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

Грабеж  
На 05.11.2010 г. в 19.48 ч. в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че около 40 минути по-рано в магазин за хранителни стоки на бул. “Княз Ал. Батенберг” е влязъл мъж на видима възраст около 30 години.  Непознатият заплашил с нож служителката в обекта, след което отнел от чекмедже на щанда 150 лв. и избягал. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
 

Палеж
На 06.11.2010г. в 4.35 ч в РУ “Пожарна безопасност и спасяване” - Казанлък е получено съобщение за горящ лек автомобил на ул. “Ген. Скобелев”. Пожарът е потушен в 4.50 ч от екип на РУ ПБС – Казанлък с един противопожарен автомобил. При  извършения оглед е установено, че неизвестно лице е запалилоопожареният лек автомобил  “Мерцедес”. Образувано е досъдебно производство. Щети - в процес на изясняване. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

Пътно транспортни произшествия

На 06.11.2010г. около 9.20 ч в Казанлък по бул.”23-ти пехотен шипченски полк” в посока запад се е движел лек автомобил  “Мерцедес”,  управляван от К.Б. (67) от Казанлък. При движение с несъобразена скорост блъснал намиращия се на пътното платно 67-годишен велосипедист, който получил фрактура на дясна подбедрица , фрактура на носа, охлузвания и натъртвания в областта на лицето. Настанен е за лечение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота. При направената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водача на лекия автомобил. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
 
На 06.11.2010 г. около 17.50 ч по път І-6 в посока изток се е движела каруца, управлявана от М.А. (68) от с. Тъжа, общ. Павел баня. На около 500 м западно от разклона за с. Тъжа при наличие на непрекъсната единична хоризонтална маркировка, предприел завой наляво, при което отнел предимството на движещия се в посока изток лек автомобил  “Форд Фокус”, управляван от Н.Д. (30) от Сливен. Последвал сблъсък, при който М.А. е получава разкъсно контузна рана в областта на главата. При извършеният преглед във ФСМП – Казанлък е установена и фрактура на дясната му ключица. Пострадалият е отказал хоспитализация. Взета му е кръвна проба за химически анализ. При направената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водача на “Форд Фокус”.  По случая работи РУ “Полиция” – Казанлък.
 
На 04.11.2010 г. около 14.00 ч от с.Дунавци, общ. Казанлък, към път І-6 в посока юг се е движел велосипед, управляван от 82-годишен казанлъчанин. На кръстовището с път І-6 не спрял на пътен знак Б 2 (стоп) и е блъснат странично от движещият се в посока запад с несъобразена скорост лек автомобил  “Форд Ескорт”, управляван от Л.К. (25) от с. Петрово, общ. Сандански. В резултат на удара велосипедистът е получил фрактура на дясна ръка и лява ключица, хематом на главата и е изпаднал в кома. Настанен е с опасност за живота   в МБАЛ – Стара Загора, където на 6.11.2010 г. е починал.  Образувано


На 05.11.10 г.около 11.20 ч по път І-6 от Казанлък за с. Осетеново в посока запад се е движел лек автомобил  “Фолксваген Туран”, управляван от К.Т. (65) от Велико Търново. На около 200 м преди табелата за с. Манолово, при движение с несъобразена скорост водачът изгубил контрол над автомобила, който излязъл извън платното за движение и се преобърнал в няколко пъти в крайпътна нива. При инцидента возещият се в автомобила 43-годишен мъж от Велико Търново е получил комоцио и фрактура на 3- ти поясен прешлен. Настанен е за лечение в МБАЛ – Казанлък, без опасност за живота. Водачът и пътникът са ползвани обезопасителни колани. При направената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водача. По случая работи РУ “Полиция” – Казанлък.
 
На 05.11.10 г. около 16,10 ч по път І-6 от гр.Мъглиж за гр.Гурково в посока изток се е движела група колоездачи, провеждащи тренировка и съпровождани от лек автомобил  “Волво”, управляван от треньора  им Ж.Д. (52) от Казанлък. След ЖП-надлеза на с. Дъбово един от колоездачите – 12-годишно момче от Казанлък е закача с каплата на велосипеда си друго колело и паднало на пътното платно. При падането момчето е получило охлузвания по лицето и ръцете. Откарано е във ФСМП – Казанлък, където му е оказана амбулаторна медицинска помощ. По случая работи РУ “Полиция” – Казанлък.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...