Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

РИОКОЗ - Стара Загора провери качеството на водата в производствения сектор

 Две нарушения са отчели експертите от РИОКОЗ - Стара Загора след направените проверки на качеството на водата, използвана за направата на хранителни продукти. Инспектирани са общо 85 обекта в област Стара Загора като при два от тях са констатирани нарушения спрямо изискванията на РИОКОЗ. Това разясни директорът на Дирекция "Здравен контрол" на РИОКОЗ д-р Станимир Станков.

При единият случай става въпрос за неузаконен водоизточник, а при другият обект е имало отклонения от нормите на показателите на водата. След проверката са съставени актове за нарушенията. Минималната глоба в този случай е 500 лева, обясниха от Инспекцията.

Проверката е обхванала 4 хлебозавода, 29 фурни за хляб, 5 обекта за производство на плодови и зеленчукови консерви, 3 за замръзени плодове и зеленчуци, 27 цеха за трайни и нетрайни сладкарски изделия, 9 за производство на безалкохолни напитки, 6 за печени ядки, едина пивоварна и 3 обекта за готови за консумация салатни изделия и други.

От 8 ноември до 8 декември ще бъде направена и друга проверка, която ще обхване пастите за зъби. Ще се следи съставът и етикетирането на тези продукти. Особено внимание ще бъде обърнато на продуктите, в чийто състав има наличие на флуор, обясни директорът на Дирекция "Опазване на общественото здраве" д-р Донка Славова.

Невена Божкилова   www.dariknews.bg      

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...