Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Галина Стоянова участва в Шестия форум „Младежка безопасност”


 Заместник областният управител Галина Стоянова приветства участниците в шестия поред форум „Младежка безопасност”, организиран от Младежки общински съвет, Младежки дом и Областна дирекция МВР – Стара Загора.


Представители от различни училища традиционно поставиха за разискване проблемите на уличната маркировка, осветеността на училищните дворове и нуждата от засилено полицейско присъствие, както и нарушената комуникация между родители и деца, и нетолерантността между различните младежки субкултури. Като съществен беше посочен проблема, свързани с неправилното паркиране на автомобили по тротоарите и бездомните кучета.

Идеята на форума е младите хора в града, подкрепяни от институциите, да съумеят да направят трите стъпки, които ще ги превърнат от жители на населеното място в истински отговорни граждани. Те трябва да бъдат способни да дефинират проблемите си, да се ориентират към компетентните институции, към които да ги отнесат, да проявят гражданска активност за вземане на съответните решения и провеждането на съответните мероприятия.

По предложение на Галина Стоянова в близко време ще се проведе междуучилищна среща, на която ще бъде поставен въпросът младите хора да се ангажират с историята на войнишките паметници. Идеята е в свободното време всяко училище да поеме грижата за опазването на един паметник в региона.

Част поставените въпроси, получиха отговор от уважилите форума представители на отговорните институции – Община Стара Загора, Отделът за закрила на детето и ОДМВР – Стара Загора.

информация: Областна управа - Стара Загора

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...