Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Обществото все още не приема интегрираното обучение на деца с увреждания

 Резултатите от експертно социологическо проучване на „Алфамаркет", проведено в старозагорска област, сочат, че 62% от анкетираните са категорични, че изобщо не са създадени необходимите условия за достъп до обществения транспорт за хора с увреждания. 28% от респондентите смятат, че от части има такива възможности, но те са изключително ограничени. Това стана ясно по време на Обществена дискусия на тема „Мастната общност в подкрепа на интегрирането на деца със специални образователни потребности".

Дискусията бе организирана от Гражданско сдружение „Алтернатива 55" в рамките на проект „Комплексна програма от грижа за деца с аутизъм и родителите им". "Тревожен е фактът, че все още хората не приемат интегрираното обучение като ключово за социализирането на децата със специални потребности. Родителите се притесняват, а учителите не винаги са достатъчно компетентни или няма достатъчно квалифицирани служители", коментира Хаджийска.

Проучването е проведено в рамките на 50 дни от двама основни контрольори, които са разговаряли с общо 120 души. Моделът на проучването е персонален тип анкета - лице в лице.

Данните от социологическото проучване на „Алфамаркет" обобщи експертът от „Алфамаркет" Венета Хаджийска. Може да ги чуете в прикачения звуков файл.

Невена Божкилова  www.dariknews.bg  

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...