Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 05.12.2010

 Палеж
На  04.12.2010 г.  около  18.15 ч в РУ “Пожарна безопасност и спасяване” – Казанлък е получено съобщение за пожар  в  с.Осетеново, общ.Павел  баня. Изпратените на място екипи са установили, че  гори  масивна селскостопанска  постройка (около  1000 кв.м), стопанисвана от 31-годишен мъж от селото. В гасителните действия са участвали петима огнеборци от РУ ПБС – Павел баня и Казанлък с два противопожарни автомобила. Унищожени са около 700 кв. м покривна постройка и 250 бали слама. Пожарът е ликвидиран в 21.10 ч. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия са събрани данни, че е постройката е запалена умишлено. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

и още...

Образувано бързо полицейско производство :
На 03.12.т.г. в Районно управление «Полиция» - Казанлък е образувано бързо полицейско производство срещу : 45 год. Ф.К. от Шипка, за това че на същата дата около 15.15 ч. по ул. «Освобождение» в града, е управлявал л.а. «БМВ», със старозагорска регистрация, след употреба на алкохол с концентрация – 2.00 промила, установено с дрегер. От водачът е взета кръв за анализ, а същият е задържан за срок от 24 часа в Районно управление «Полиция» - Казанлък.

Специализирана полицейска операция :
На 03.12.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление «Полиция» - Казанлък е проведена специализирана полицейска операция по линия «безопасност на пътното движение», при която са проверени 59 МПС и 92 лица. Констатирани са 19 нарушения и са съставени 3 акта по Закона за движение по пътищата. Съставени са и 16 фиша.

Кражби :
На  04.12.2010 г.  около  10.00 ч в участък “Полиция” - Павел баня е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез взломяване на входна врата, проникнало в къща в с. Виден, общ. Павел баня и извършило кражба на лозарска  пръскачка, два медни съда с вместимост  15 л    и 40 л, 150-литров меден  казан, велосипед , метална  туба  с 20 л бензин и един ВиК кран. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – - Казанлък.

На 01/02.12.т.г., чрез използване на техническо средство от частен парцел / разположен извън регулацията, в местността «Арсеналски път» край Казанлък/, са срязани и откраднати около 60 метални арматурни конструкции «Бигли», циментирани в бетонна ограда на площ от 2 000 кв. м. По първоначални данни стойността на извършената кражба е в размер на около 1 000 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

На 03.12.т.г. служители от «EVN» са констатирали, че в с. Крън, общ. Казанлък се извършва кражба на ел. енергия. От извършения от полицейските служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък оглед е установено, че на стълб, собственост на «EVN», е монтиран електромер със скъсана пломба и откачен мост между напреженовата и токовата бубини, в следствие на което не се отчита ел. енергия. Електромерът се води на името на 53 годишния А.М. от с. Крън. До електромера е открит монтиран друг електромер,  който според служителите от фирмата не е тяхна собственост. Повреденият електромер се води на името на 57 годишния Д.П. от с. Крън. Работата по случаите продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

На 02.12.г.г. чрез взломяване е проникнато в помпената станция на частна фирма, разположена в местноста «Хаджиевец» край Шипка, откъдето е извършена кражба на винкелни решетки и ламарини. Точната стойност на нанесената от кражбата щета е в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

За времето от 20.11.т.г. до 02.12.т.г., чрез взломяване на входните врати е проникнато във вилна постройка, намираща се в с. Видин, общ. Павел Баня, собственост на 61 годишен казанлъчанин, откъдето е извършена кражба на кабели на ел. уреди, удължители, хранителни продукти и други вещи. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

На 02.12.т.г., чрез отключване с подбран или подправен ключ е проникнато в пристройката към частна къща в Казанлък, собственост на 34 годишна жена от същия град, откъдето е извършена кражба на LCD телевизор. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

На 01.12.т.г. в Районно управление «Полиция» - Стара Загора е получено съобщение от 52 годишен старозагорец, за това че на 30.11.т.г. през незаключената входна врата е проникнато в частен дом в кв. «Трите чучура»-север, където е бил на гости, като му е извършена кражба на личните документи и сумата от около 300 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Стара Загора.

На 02.12.т.г., чрез разкопаване е извършена кражба на телефонен кабел  / с дължина около 35 м./, разположен в районна на с. Долно Сахране, общ. Павел баня. Точната стойност на нанесената от кражбата щета е в процес на изясняване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

На 01.12.т.г., чрез отключване с подбран или подправен ключ е проникнато в купето на паркирания на старозагорската улица «Бяло море» № 3, л.а. «Ауди», със старозагорска регистрация, собственост на частна фирма, откъдето е извършена кражба на две предни автомобилни гуми с джантите, куфар с инструменти, резервни части за газ колонки, две дистанционни управления за газ колонки и сервизни документи за тях. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Стара Загора.

На 30.11.т.г. около 09.20 ч. в Районно управление «Полиция» - Казанлък е получено съобщение от 39 годишен казанлъчанин, за това че чрез демонтиране на предното дясно  странично стъкло на управлявания от него служебен автомобил Ситроен «С 15», със софийска регистрация, е извършена кражба на CD и акумулаторна батерия. Автомобилът е бил паркиран на казанлъшката улица «Александър Батенберг». Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

Грабежи :
На 04.12.2010 г.  около 18.15 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение от 42-годишен мъж, че четвърт час по-рано на кръстовището на Бул. “Освобождение” и ул. “Ген. Драгомиров” неизвестно лице, чрез сила му отнело чанта с лични документи, три банкови карти, сребърни накити и 20 лв. След това извършителят избягал в неизвестна посока. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.  

На 02.12.т.г. около 22.35 ч. в Районно управление «Полиция» - Казанлък е получено съобщение от 59 годишен мъж от същия град, за това че малко по-рано в района на бензиностанция «Шел» в Казанлък, му е извършен грабеж на мобилен телефон. Работата по случая продължава.

На 02.12.т.г. около 20.45 ч. в Районно управление «Полиция» - Стара Загора е получено съобщение от 41 годишна старозагорка, за това че около 18.40 ч. на същата дата на кръстовището между бул. «Свети Патриарх Евтимий» и ул. «Ген. Столетов», непознат мъж чрез пресягане и скъсване от врата й, й е отнел златен ланец - 18 гр. и златен медальон 6 гр. на обща стойност около 1 000 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Стара Загора.

ПТП :
На 30.11.т.г. около 08.30 ч. на кръстовището на казанлъшките улици «Македония» и «Хан Крум», лек автомобил с неустановена към момента марка, модел и водач, е блъснал 70 годишния И.Н. от Казанлък, който с разкъсно-контузна рана на челото и хематом на двете очи, е обработен в казанлъшката болница и освободен за домашно лечение, без опасност за живота. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

Други :
На  04.12.2010 г. около  20.40 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че около 18.30 ч на същата дата неизвестно лице е счупило задно ляво стъкло на автобус “Мерцедес -307”. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На  04.12.2010г. около  0.25 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че след възникнал скандал в кафе - аперитив в с. Ветрен, общ. Мъглиж, 33-годишният И.Т.  е  счупил задното панорамно стъкло на паркиран пред заведението лек автомобил  “Алфа Ромео”, собственост на 20-годишен казанлъчанин. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 01.12.т.г. в Районно управление «Полиция» - Казанлък е получено съобщение от управителят на бар - клуб «Енигма», разположен на казанлъшката улица «Св.Св. Кирил и Методий» №7, за това че на същата дата около 08.30 ч. е установил, че неизвестно лице е унищожил входната стъклена витринна врата на заведението. По данни на управителят общата стойност на нанесената щета е в размер на 600 лв. Работата по случая продължава.

На 01.12.т.г. в Районно управление «Полиция» - Казанлък е получено съобщение за сбиване, възникнало по битови причини в с. Манолово, общ. Павел баня, в резултат на което са пострадали трима мъже / на възраст между 38 и 64 години/, които са получили разкъсно-контузни рани по телата и главите, но са без опасност за живота. Работата по установяване на извършителите на деянието продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: