Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

МВР залови енергийни мошеници, при акцията откриха сак с 5 мил. лв.


 МВР разби престъпна схема за източване на ДДС чрез енергийни дружества и ощетяване на страната с акциз. Специалната операция се провежда на територията на пет града- Стара Загора, Казанлък, Варна, Бургас и столицата. Истинският шеф на операцията по източването е прехвърлил част от фирмите на клошари и роми. Те самите са се оказали длъжници към държавата с няколко милиона лева.
"За първи път имаме такава схема за неправомерно теглене на ДДС – чрез енергийни дружества", заяви главният секретар на МВР Калин Георгиев.

Енергийна компания се е занимавала с доставка и транзитиране на електроенергия. Задържан бе и собственик на енергийна компания, която се занимава с доставка и транзитиране на електроенергия. Транзитираните количества през съответния търговец с произход България извън територията на страната не съответстват с декларираното количество пред данъчните органи.  По този начин неправомерно е възстановен ДДС в особено големи размери.

Проверката на антимафиотите включва периода 2007–2010 г. Само неплатеният акциз за електроенергията е приблизително 300 000 лв. на месец. Така за този близо 4-годишен период щетата е към 14, 4 млн. лв. За изнесената повече електроенергия от баланса на дружеството щетата пък е на стойност 2 738 000 лева, за които дружеството не разполага с фактури.

От тайник в апартамент в Бургас на заловения енергиен бос спецполицаите са  иззели и важни документи, които доказват точенето на ДДС чрез износ на ток. В тайника открили и сак с близо 5 милиона лева. Банкнотите били от 50 и 100 лева. Тепърва ще се уточнява техният произход и за какво са били предназначени.  В стаята  са се провеждали и тайни срещи. Полицията в града търси и няклоко души, за които се предполага, че са подпомагали дейността на групата.

информация: ТВ Европа

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: