Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

264 заразни и паразитни заболявания отчетоха от РИОКОЗ за ноември

 През месец ноември 2010г. на територията на Старозагорска област са регистрирани общо 264 заразни и паразитни заболявания, при 393 за същия период на 2009г. Увеличаване на заболяемостта се наблюдава единствено при вирусните хепатити - 1,4 пъти повече сравнено със същия период на миналата година, информира д-р Таня Перчемлиева. Тя допълни,че има намаление и при капковите инфекции-регистрирани са 120 при 235 за ноември 2009г.

През изминалия месец няма регистрирани случаи на коклюш, морбили, рубеола и менингококов менингит.

В групата на капковите инфекции най - висок е относителния дял на заболелите от варицела. Всички от заболелите деца са посещавали организирани детски колективи, поясни д-р Перчемлиева.

По думите й през последните месеци се наблюдава повишаване на заболяемостта от остри вирусни хепатити сравнено с предходната година.
От регистрираните заболели от вирусен хепатит през месеца, 71 са от вирусен хепатит тип А.Болните са от почти всички общини като болестта се разпространява предимно в ромските махали.

През месец ноември има регистриран и един епидемичен взрив в Целодневна детска градина „Радост" в село Скобелево. Градината се състои от една група от 25 деца, от които между 29 ноември и 10 декември 8 деца са заболели от вирусен хепатит. Всички деца са лекувани в Детското инфекциозно отделение на МБАЛ-Стара Загора.Връчени са предписания както на директора на детската градина, така и на лекуващия лекар в селото.
През ноември е регистриран и 1 случай на вирусен хепатит тип В във възрастовата група 50-54г.

От РИОКОЗ съобщиха още,че Регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве ще прерастне в Районна здравна инспекция, след като към нейната структура бъде присъединен Регионалният здравен център.Предстои да бъде определен правилник, по който ще бъде извършено сливането и който ще определи функциите на новата агенция.

Ина Танева   www.dariknews.bg   

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...