Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Бат Сали и Стоян Пашов в Казанлък са задържани за изготвяне на фалшиви документи

Стефан Кемалов – известен като Бат Сали след участието си в Шоуто "Биг Брадър" и залавяният за втори път в Казанлък Стоян Пашов, са задържани вчера следобед

за изготвянето на фалшиви документи, най-вече винетни стикери, лични карти, свидетелства за основно образование и заготовки за тях. Това стана ясно на пресконференция в РПУ - Казанлък, предаде кореспондентът на радио “Фокус” - Велико Търново от Казанлък. Полицейската операция е проведена в частен гараж в село Черганово, след което са претърсени и други два обекта в Казанлък. По информация на главен инспектор Дамян Дамянов – началник на РПУ – Казанлък, от трите места са иззети вещи, съпричастни с дейността на групата, която на този етап е действала само на територията на Казанлък. По време на акцията в село Черганово единият от извършителите е направил опит да изхвърли в горяща печка в помещението изготвените вече стикери, но вследствие на бързите действие на полицията, те са били извадени своевременно и има възможност за ползване в досъдебното производство. По информация на заместник районен прокурор Кръстин Къцаров Бат Сали е бил подбудител и е помагал в престъплението. Очаквайте подробности.

 

Стефан Кемалов – известен като Бат Сали след участието си в Шоуто "Биг Брадър", и залавяният за втори път в Казанлък Стоян Пашов, са задържани вчера следобед за изготвянето на фалшиви документи, най-вече винетни стикери, лични карти, свидетелства за основно образование и заготовки за тях, предаде кореспондентът на радио "Фокус" - Велико Търново. “На този етап всички лица са задържани за 24 часа, предстои да се произнесе Прокуратурата”, заяви главен инспектор Дамян Дамянов. По думите на Кацаров законът не предвижда по-тежка квалификация на деянието. “С оглед на това, че едно от лицата е с продължавана престъпна дейност, преценката на Прокуратурата е, че на това лице ще му бъде поискана мярка за неотклонение "задържане под стража". По отношение на другите лица в престъпната група ще се направи преценка с оглед на събраните доказателства.” Кацаров допълни, че не са намерени фалшиви парични средства и групата е задържана в един ранен етап от дейността й. Предстои да се изясни личните данни от фалшивите документи на какви лица съответстват.


 

“Нямаме данни задържаните в Казанлък да са част от организирана престъпна група”, заяви заместник районен прокурор Кръстин Кацаров по време на пресконференция по повод задържането на Стефан Кемалов – Бат Сали и Стоян Пашов за изготвянето на фалшиви документи и винетки. “Предстои преценка за по нататъшното развитие на делото и евентуално за мярката за неотклонение на тези лица. Задържаните все още не са разпитани”, допълни Кацаров. Той посочи, че обвинението на този етап е по член 308 , алинея 2 от Наказателния кодекс за изготвяне на неистински документи за самоличност на български граждани и в случая е предвидено наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години, т.е. касае се за тежко умишлено престъпление. Кръстин Кацаров допълни, че не са намерени фалшиви парични средства и групата е задържана в ранен етап от нейната дейност. Предстои да се изясни личните данни от фалшивите документи на какви лица съответстват. Главен инспектор Дамянов Дамянов –началник на РПУ- Казанлък, заяви, че винетните стикери са иззети в различна фаза на заготовка и не може да бъде посочена стойността им. По информация на полицията повечето от стикерите са били предназначени за товарни автомобили и много малко от тях са били пуснати в обръщение. Главен инспектор Дамянов допълни, че печатницата в село Черганово е имала и легална печатна дейност.


 

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново


 

 


 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: