Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 14.01.2011

 Разкрити престъпления
На 13.01.2011 г. около 16.30 ч служители на участък “Полиция” - Павел баня са установили  в с. Търничене, общ. Павел баня незаконен пункт за изкупуване на черни и цветни метали, стопанисван от Н.А. (41) от същото село. От обекта са иззети 320 кг метални отпадъци. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.  

и още...


На 13.01.11 г. служители от криминална и икономическа полиция при РУ “Полиция” – Казанлък, съвместно с екип на участък “Полиция” - Павел баня са извършили проверка за  наличие на нерегламентиран пункт за изкупуване на черни и цветни метали. В частен имот в с. Манолово, общ. Павел баня, собственост на Е.З. (54) е открита обособена площадка за изкупуване на скрап без съответните разрешителни, изисквани по закон за извършване на такава дейност.  Установено е, че дейността по изкупуването на металите е осъществявана от племенника на собственика - З.Ш. (39) от Казанлък. От незаконната площадка са иззети са 2080 кг метали. Пред входа на имота е открит паркиран лек автомобил  “Мицубиши Колт”, закупен от З.Ш. При извършената проверка е установено, че на автомобила са поставени регистрационни табели, издадени за друго МПС -  “Рено 5” с пловдивска регистрация. Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване на цялостната дейност на З.К. продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

Полицейска операция
 18 водачи и 10 пешеходци се санкционирани при проведената вчера акция “Пешеходец”. Специализираната полицейска операция с участието на служители от сектори “Пътна полиция” и “Охрана на обществения ред и териториална полиция” при ОДМВР – Стара Загора и на екип от Областен отдел “Контролна дейност ДАИ” бе проведена от 16.00 до 19.00 ч вчера на територията на град Стара Загора. По време на акцията са проверени 76 МПС, 12 от които – автомобили, извършващи таксиметрови услуги. Констатирани са 28 административни нарушения на Закона за движението по пътищата, от които 6 случая на управление на МПС без използване на обезопасителни колани, 2 - управление на МПС без свидетелство за управление на МПС, 1 - неспазване на пътна маркировка, 1 - отнемане на предимство на пешеходци, 1 – за неизвършен годишен технически преглед, 4 – за управление на технически неизправно МПС, 3 – за неизползване на светлини. Констатирани са и 10 нарушения на правилата за движение, допуснати от пешеходци. 
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: