Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 24.01.2011


 Разкрити престъпления
Множество предмети с културно-исторческа стойност са иззети от дома на 47-годишен иманяр в с. Розово. На 21.01.11 г. при акция на криминалистите от РУ “Полиция” – Казанлък в дома на Н.Х. (47) от с. Розово са открити 125 античнни монети, 27 други метални предмети,  старинен медальон, пано с вградени археологически обекти (керамични и метални елементи – предмет на иманярска дейност), два металотърсача, четири патрона и сумата от 30 830 лв. В жилището са открити и пет тома специализирана археологическа литература с описание на старинни монети на различни езици. Предметите с културно-историческа стойност са иззети и по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.278, ал.6, прил.3. 

Кражба
На 21.01.2011 г. в 14.58 ч в участък “Полиция” - Павел баня е получено съобщение за извършена кражба  от частен дом в с.Габарево, общ.Павел баня. При извършената проверка е установено, че неизвестно лице, чрез взломяване на входната метална врата двора и  отворило  прозорец на първия етаж на къщата , е  проникнало   вътре и е извършил кражба на цветен телевизор, сателитен приемник, газова бутилка, две ютии, нова алуминиева    врата, печка за готвене на дърва, два топа електрически  кабели по 50 килограма, дрехи, посуда, стари железа, кабели, алуминиеви проводници и други  вещи. Щети - в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.   
 
На 22.01.2011 г. в 3.30 часа в в участък “Полиция” - Павел баня е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез взломяване на входна врата, проникнало в ресторант в центъра на с. Долно Сахране и извършило кражба на кражба на неустановено количество цигари различни марки и разфасовки и парична сума в монети. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.   

Пътно транспортно  произшествие
На 21.01.2011 г. около 19,30 ч по път ІІ-55 от Велико Търново за Гурково се е движел товарен автомобил  “Скания”, управляван от турския гражданин О.А. (41) от бурса. При движение с несъобразена пътните условия и релефа на местността скорост,  на ляв завой, водачът изгубил контрол над автомобила, който навлязъл в насрещното платно и спрял в банкета. В този вмомент в завоя навлязъл втори товарен автомобил “Скания”, управляван от А.Н. (32), който забелязал завъртелия се и заел двете пътни платна товарен автомобил и при спирането се ударил в него. При инцидента са нанесени материални щети по двете МПС. При направената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водачите. По случая работи РУ “Полиция” – Казанлък.

Други
На 21.01.2011 г. в 23.00 ч на разклона Стара Загора – Казанлък . Мъглиж  полицейски екип на Участък “Полиция” – Мъглиж е извършил проверка на автомобил “Форд Транзит”, управляван от  Х.С. (58) от с. Николаево, общ.Сливен, пътуващ от с.Петърница общ.Долни Дъбник за  с.Николаево, общ.Сливен. Служителите са констатирали, че в автомобила се превозват 18 кози, без необходимите ветеринарни документи и документи за собственост. Уведомени са органите на РВМС. Работата по случая продължава.
 
На 22.01.2011 г. в участък “Полиция” - Гурково е получено съобщение, че за времето от 20.00 ч на 21.01. до 01,00 ч на 22-01.2011 г. неизвестно лице е срязяло четирите гуми на лек автомобил “Форд”, паркиран на улица в с.Конаре, общ.Гурково и една от гумите на лек автомобил “Опел”, намиращ се на съседната улица. Щети - в процес на изясняване. Образувани са досъдебни производства. Работата по случая продължава РУ “Полиция”- Казанлък.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: