Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Заловиха измамник използвал чужди лични данни за сключване на договори с мобилни оператори

 Служители на икономическа полиция – Стара Загора задържаха 30-годишен измамник използвал чужди лични данни за сключване на договори с мобилни оператори

През  2010 г. в сектор “Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Стара Загора са получени множество сигнали за престъпления, свързани със сключени неистински договори между различни мобилни оператори и физически лица, без тяхното съгласие.В периода от м. август 2008 г. до м. октомври 2009 г. на името на 31-годишен старозагорец, без негово знание са сключени пет договора за мобилни услуги с два мобилни оператора, с което на тъжителя са нанесени щети в размер на 770 лв. Само за пет дни през октомври 2009 г. на името на 64-годишен мъж са сключени пет договора с два мобилни оператора, като обща нанесената му щета е 1700 лв. Три договора със същите компании за общо 2400 лв. са сключени на имената на 20-годишен старозагорец на 2 и 3 ноември 2009 г. Две седмици по-късно на името на  двама старозагорци на74-и 59 години са сключени пет договора за мобилни услуги с единия от операторите, като общо нанесените на щети са над 3000 лв. Последните два договора са сключени на 15 и 16.01.2010 г. на името на 37-годишен мъж, който в резултат на това е ощетен със 761 лв.

По случаите са образувани  пет досъдебни производства и в резултат на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че деянията са извършени от 30-годишният К.Д. от Стара Загора. Той е  многократно задържан от ОДМВР – Стара Загора, Сливен и  Бургас, РУ “Полиция” – Разлог и Несебър  за различни престъпления – прокарване в обръщение на неистински парични знаци, кражби, телесна повреда, управление на МПС след употреба на алкохол с концентрация над 1,2 промила, държане на наркотични вещества, закана спрямо длъжностно лице, използване на чужди рег. табели, хулиганство и 20 пъти – за  управление на автомобил без свидетелство за управление на МПС. Последно е изтърпял 7-месечна присъда и освободен от Затвора на 07.01.2011 г.

Преди влизането му в затвора, К.Д. е държал магазин за покупко-продажба на мобилни телефони, втора употреба. От клиенти на магазина той се снабдявал с ксерокопия на личните им карти, като ги уверявал, че са необходими за последваща продажба на апаратите им. Така придобитите лични данни използвал при сключването на договорите с мобилните оператори. След това е продавал придобитите чрез тези договори мобилни телефонни апарати в магазини за втора употреба. На 21.01.2011 г. е установен  и задържан от служители на сектор “Икономическа полиция” при ОДМВР. Повдигнато му е обвинение за извършени престъпления по чл. 209 от НК и с постановление на Районна прокуратура е задържан за 72 часа. Предстои да бъде изяснявана съпричастността му и към други подобни деяния на територията, обслужвана от ОДМВР – Стара Загора.
Работата по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: