Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 03.02.2011


 Разкрити престъпления
В периода от 20.12.2010 г. до 15.01.2011 г. в с. Турия, общ. Павел баня са извършени три кражби на метални предмети, медни съдове, оградна мрежа и други вещи от сезонно обитавани къщи в селото. По случаите са образувани досъдебни  производства и при проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че деянията са извършени от В.Д. (37) от с. Турия. Същият е прониквал в жилищата в отсъствието на собствениците, а отнетите вещи е предавал в пунктове за изкупуване на цветни и черни метали в гр. Павел баня. В.Д. е познат на полицията, само през последната година са установени няколко случая на незаконно прикачване на дома му към електропреносната мрежа. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 02.02.2011 г.  в 3.40 ч в участък “Полиция” - Павел баня е получено съобщение от 35-годишен мъж от с. Александрово, че е запален ползвания от него лек автомобил  “Опел Астра”. При извършения оглед са констатирани данни за умишлен палеж и в резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен авторът на деянието – 48-годишен мъж от селото. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 02.02.2011г. в участък “Полиция” - Павел баня е постъпило искане от служители на ЕВН-Електроразпределение Казанлък, за съдействие по повод констатирани кражби на ток в с.Александрово. При извършената проверка на място е установено че към електроразпределителната  мрежа на селото незаконно са прикачени кабели, стигащи до къщата на 28-годишната Ф.Н. и до дома на 45-годишния М.А. Образувани са досъдебни производства. Работата по случаите продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

Измама
На 02.02.11г.в  19.00ч. в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че около 17.30 ч в магазин за чанти на ул. “Хр. Ботев” е влязъл мъж, който се представил за дистрибутор на чанти и поискал от продавачката 450 лв. за доставка на стока. Той заблудил служителката, че провежда телефонен разговор със собственичката на обекта и тя му дала наличните 150 лв. Мъжът взел парите и излязъл “да вземе стоката” и повече не се върнал. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

Кражби
На 02.02.2011 г. в участък “Полиция” - Гурково е получено съобщение за кражба от магазин за хранителни стоки в центъра на с- Нова Махала, общ. Николаево. При извършения оглед е установено, че за времето от 20.00 ч  на 01.02. до 07.00 ч на 02.02.2011 г. неизвестно лице, чрез взломяване на стъкло, проникнало в обекта и извършило кражба на стационарен телефон, чекмедже с документи на фирмата и около 5 лв. в монети. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
 
На 02.02.2011 г. около 10.00 ч в оперативната дежурна част на РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение за извършена кражба от къща в с.Дунавци. При извършения оглед е установено, че за времето от 30.01. до 09.30 ч на 02.02.2011г. неизвестно лице, чрез взломяване на дървена врата, проникнало в избеното помещение на къщата  и извършило кражба на  ел.бормашина и меден казан с вместимост 120л. в комплект с лула и капак. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 01.02.2011 г. в 09.20 ч в РУ “Полиция” - Казанлък е получено съобщение, че неизвестно лице чрез натиск е отворило входна врата е проникнало в магазин за риба на бул. “23 - ти пехотен шипченски полк” и извършило кражба на 5 кг бяла риба, 5 кг щука, 30 рибни консерви и 51 лв.от чекмедже на дървен шкаф. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 01.02.2011 г. в 11,30 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че за периода от 26.01. до 01.02.2011 г., неизвестно лице, след като е проникнало през отворена врата на къща в с.Крън,  извършило  кражба на 3 печки да дърва, 2 стари перални, прахосмукачка  и метално легло с пружина. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
 
Пътно транспортни произшествия
На 02.02.2011 г.около 9.30 ч по път І-6 в посока запад се е движел лек автомобил “Сузуки Витара”, управляван от  О.О. (63) от с.Скобелево, общ. Павел баня. На разклона за гр. Павел баня, при извършване на маневра “завиване на ляво”, за да навлезе по второкласен път ІІ-56, отнел предимството и се сблъскал с движещия се направо в посока изток лек автомобил  “БМВ 525”,  управляван от И.Д. (47) от с. Габарево. В резултат на удара, О.О. и возещият се в лек автомобил  “БМВ” 60-годишен казанлъчанин са получили натъртвания и са откарани във ФСМП – Казанлък, където им е оказана амбулаторна медицинска помощ. Нанесени са значителни материални щети по двата автомобила.  При направената проверка не е установено наличие на алкохол в дъха на водачите. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
 
На 02.02.2011 г. около 22.25 ч по четвъртокласен път от с. Розово за с. Кънчево, общ. Казанлък се е движел лек автомобил  “Опел Зафира”, управляван от  С.К. (46) от Стара Загора. При движение с несъобразена скорост, водачът изгубил контрол над автомобила, който се ударил в крайпътно дърво.  В резултат на удара са нанесени материални щети по автомобила. При извършената проверка техническото средство е отчело наличие на алкохол в издишания от водача въздух с концентрация 1,96 промила. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 02.02.2011 г. около 20.05 ч в Казанлък по ул.”Цар Борис І“ в посока запад се е движел лек автомобил  “Волво”,  управляван от Ж.Д. (52) от Казанлък.  Поради движение с несъобразена скорост и неспазване на достатъчно странично разстояние, ударил движещия се в посока изток лек автомобил  “Ауди -80”, управляван от Т.К. (28) от Казанлък. При инцидента са нанесени материални щети и по двата автомобила. При направената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водача на лек автомобил  “Ауди”, докато при тестване на  Ж.Д., техническото средства е отчело наличие на алкохол в дъха му с концентрация 1,91 промила. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 02.01.2011 г. около 11.25 ч в Казанлък по бул. “23 - ти пехотен шипченски полк” в  посока запад се е движел лек автомобил  “Опел Корса”    , управляван от П.Т. (49) от Казанлък. Поради неспазване на дистанция, застигнал и ударил движещия се пред него и намаляващ скоростта си таксиметров автомобил “Шкода Фабиа”, управляван от Х.Р. (33) от Казанлък.
В резултат на удара таксиметровият автомобил отскочил и се блъснал в спрелия пред него лек автомобил  “Ситроен Ксара Пикасо”, управляван от Д.Г. (42) от Казанлък. При инцидента возещата се в таксито 70-годишна казанлъчанка е получила контузно-разкъсна рана на главата и й е оказана амбулаторна медицинска помощ. При направената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на тримата водачи. По случая работи РУ “Полиция” – Казанлък.

Пожар
На 02.02.2011 г. в  1.50 ч в оперативната дежурна част на РУ “Пожарна безопасност и спасяване” – Казанлък е получено съобщение за горящ склад за вторични суровини в Складова база- Казанлък. В гасителните действия са участвали девет огнеборци от РУ ПБС – Казанлък с два противопожарни автомобила. Пожарът е ликвидиран в 7.00 ч. При извършения оглед е установено, че са унищожени 200 кв. м покривна конструкция, изгорял е товарен автомобил “Мерцедес” и частично е обгорял един мотокар. Причини и щети - в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

Полицейска операция  
На 01.02.2011 г. за времето от 12.00 до 20.00 ч на територията, обслужвана от РУ “Полиция” – Казанлък е проведена специализирана полицейска операция за осигуряване безопасност на движението и опазване на обществения ред. В хода на акцията са проверени 194 лица и 142 МПС. Съставени са 24 акта за установени административни нарушения и са наложени 17 глоби по фиш, от които: 3 – за управление на МПС от неправоспособен водач, 12 – за неспазване предимство, знаци и сигнали, 2 – за неползване на обезопасителни колани, 1 – за превишаване на максимално разрешената скорост, 4 – за нарушения на закона за българските лични документи и др.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: