Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Приемната грижа в Стара Загора навършва 4 години


 На 9 февруари (сряда) се навършват 4 години от стартирането на услугата приемна грижа в рамките на община Стара Загора. В областен мащаб, приемна грижа се развива от началото на 2008 година.
Не липсва динамика през тези 4 години, в които екипът на Областен център по приемна грижа участва активно в създаването на областен модел за развитието на услугата. Специалистите работят усилено в търсенето, обучаването и подкрепата на кандидати за приемни семейства, както вече и одобрени такива.


Сама по себе си приемната грижа, за да се развива се нуждае от приемствеността и разбирането на обществото, като цяло. Ето защо, една от трудните задачи, поставени пред нея, е повишаване информираността на това общество и осъзнаване спешната нужда от реализирането на този вид социална услуга. За радост обаче, налице са плодовете от усилената и отдадена работа на специалистите от ОЦПГ, Стара Загора. Информирани биват 3310 човека в групови информационни срещи, като 253 домакинства от тях проявяват по-сериозен интерес към приемната грижа. Кандидати да бъдат приемни родители са 49, като 28 от тях са утвърдени. И най-значимият резултат: 22 приемни деца са настанени в 21 семейства от областта.  Не секва интересът към приемната грижа и в настоящия момент. В края на този месец се предвижда формирането на нова обучителна група кандидат-приемни родители.

На 9 февруари, специалистите от ОЦПГ, Стара Загора отново ще информират широката общественост. Заедно с доброволци, за няколко часа те ще се включат в информационна инициатива, раздавайки материали в централната част на град Стара Загора. Същевременно с това, те ще канят всички заинтересувани на предстоящото събитие, което подготвят - „На чай с приемни семейства в Историческия музей“.

 „Заповядайте на чай да научите повече за приемната грижа! В среща-разговор с опитни приемни семейства ще можете да получите отговори на вашите въпроси.“ – подканват от ОЦПГ, Стара Загора. Какво по-добро от това да чуеш от вече опитни приемни семейства за трудните и щастливи моменти, за ползите и предизвикателствата; за това, какво е да си приемно семейство?; как се взима подобно решение?; как мога да стана приемен родител?; и отговори на още много други въпроси.

Събитието се реализира с подкрепата на Регионален исторически музей, Стара Загора. Участие ще вземат приемни семейства, споделили своята история и в „Такъв е животът“ по BTV.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: