Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 10.02.2011

 Разкрити престъпления
На 08.02.2011 г. в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение от 54-годишен казанлъчанин, че при справка в офиса на магазин мобилен оператор в Казанлък, установил че той и 71-годишната му майка дължат общо 1873 лева по сметки към мобилният оператор от номера на мобилни телефони които те не притежават.

Междувременно в РУ “Полиция” е постъпила жалба и от 54-годишен мъж от Бузовград, че има задължения към мобилен оператор в размер на  5447.40 лева по сметки на номера по мобилни телефони които той не притежава. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия казанлъшките криминалисти са установили, че се касае за измами, извършени от А.А. (28) от Бузовград и  А.Н. (25) от Казанлък, които предоставяли в магазин на ул. “Ген. Скобелев” личните данни на лица, на името на които били откривани абонаментни планове на  мобилен оператор, чрез закупуване на сим -карти със съответен номер и мобилен телефон. Измамите са извършвали със съдействието на служител в магазина М.В. (21) от Казанлък. След като закупували телефоните и сим-картите А.А. и А.Н. ги препродавали на трети лица. Трите лица са задържани за срок до 24 часа. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава РУ “Полиция” Казанлък.

и още...

Нова схема за измами с мобилен оператор

В Казанлък задържаха трима души заради използване на лични данни и измами със СИМ карти.

Единият от тях е служител на магазин за мобилни услуги. Тримата са успели да измамят десетки граждани. Схемата започва да се разплита, след като в полицията в Града на розите е подаден сигнал от 54-годишен мъж, че той и майка му дължат над 1800 лева по сметка към мобилен оператор от номера на мобилни телефони, които те не притежават. Измамите са извършвани от криминално проявените Айнур Джеванов на 26 години по прякор Батмана от село Бузовград и 25-годишния Атанас Марков от Казанлък. Двамата по различни начини се сдобивали с лични данни на хората, които предоставяли в магазин за мобилни услуги в центъра на Града на розите. На името на потърпевшите били откривани абонаментни планове на мобилен оператор, чрез закупуване на сим -карти със съответен номер и мобилен телефон. Всичко това ставало със съдействието на служител в магазина 21-годишния Методи Володиев. Той изготвял договорите. Сим Картите давал на Батмана и Атанас, които ги продавали. Методи Володиев не получавал никакви пари за изготвените договори и сим картите. Той се облагодетелствал от мобилния оператор ,който дава процент на база на сключените сделки. Така тримата са извършвали измамата.

При проверка в магазина е установено, че под всички договори обект на измамата стоят фалшиви подписи. Разплитането й започва след подаването на първия сигнал. Следва и втори от 54-годишен мъж от Бузовград, който се оказва, че дори няма телефон, но дължи на М-ТЕЛ близо 5500 лева по сметки от номера, които не притежава. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава РУ "Полиция" Казанлък. Тримата задържани са направили пълни самопризнания. /БГНЕС

http://video.bgnes.com/view/13964


На 09.02.2011 г. в Участък “Полиция”- Мъглиж е получено съобщение, че неизвестни лица  са извършили кражба от гробищния  парк на гр.Мъглиж. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия у естановено, че извършители на деянието са В.Х. (34), Ш.Ю. (29) и К.Д. (29) от Мъглиж, които са унищожили  надгробна плоча, повредили са втора  и извършили кражба на метален парапет  с които е бил заграден гробът. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 09.02.2011 г. в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение за разпространение  на цигари без акцизен бандерол. При извършената проверка в лек автомобил  “Мерцедес”, вамиращ се  в гараж на ул. “Черганово” са открити  84 стека цигари без акцизен  бандерол. Собственикът на колата С.Г. (30) от с. Едрево, общ. Николаево е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

Пожари
На 09.02.2011 ч в 11.05 ч в Районна служба “Пожарна безопасност и защита на населението” - Казанлък е получено съобщение, че на бул. “23 - ти пехотен шипченски полк” гори лек автомобил  “Фиат Пунто”. В гасителните действия са участвали трима огнеборци от РС ПБЗН - Казанлък с един противопожарен автомобил. Пожарът е причинен от късо съединение. Ликвидиран е в 11.30 ч.
 
Удавяне
На 09.02.2011 г. около 15.00 ч във Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, че в открит канал на ВЕЦ- Стара Загора  , минаващ западно от кв. “Три чучура-север” е скочило дете, което не е изплувало от водата. При извършения оглед дрехите на детето са открити на брега на канала. Около 19.10 ч. леководолазната група на ОУ „ ПБЗН” – Пловдив е открил 13-годишното момченце  удавено в близост до мястото където е влязло във водата. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Стара Загора.

Кражби  
На 09.02.2011 г. около 8.05 ч. в РУ “Полиция” - Казанлък е постъпило съобщение за извършена кражба от магазин за месо на ул. “Кайнарджа”. При извършената проверка на място е установено, че неизвестно лице, чрез взломяване на входна врата, проникнало в магазина и извършило кражба на около 150.00 лв. от дървено чекмедже. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
 
Други

На 09.02.2011г. в 16.00 ч в РУ “Полиция”  – Казанлък е получено съобщение от кмета на с. Дунавци общ. Казанлък, за открит снаряд на сметището  на 200 м източно от селото. При извършения оглед е установено, че  се касае за 120 мм боеприпас с монтиран взривател,  силно корозирал. Мястото е обезопасено и се охранява от екип на РУ “Полиция”- Казанлък.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: