Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Продължава засиления пътен контрол на територията на Старозагорска област


 135 нарушения са констатирани при полицейски операции в Стара Загора и Казанлък вчера.

На 09.02.2011г. е проведена специализирана полицейска операция, с участието на служители от сектор “Пътна полиция” и група “Специализирани полицейски сили - ОДМВР за контрол на безопасността на движението. В периода на акцията бе осъществяван засилен пътен контрол за спазване правилата на движение от водачи и пешеходци на уязвими места в града. Пет полицейски екипа извършваха интензивни проверки на пътния възел на автомагистрала “Тракия” и път І-5, където лошата дисциплина на водачите стана причина за поредица от пътни инциденти през последните месеци. За времето от 15 до 22 ч. са проверени 124 МПС и 198 граждани. На 68 водачи са извършени проверки за алкохол. Наложени са 41 глоби  по фиш, от които 25 -  за нарушения извършени от пешеходци. 4 фиша са съставени на водачи за движение с превишена скорост; 5 – за невключени и неизправни светлини; 2 – за неправилно паркиране; 4 – за неползване на обезопасителен колан, 1 – за използване на мобилен телефон по време на управление на МПС, без устройство “свободни ръце”. Съставени са 4 акта за установени административни нарушения: 1 - на неправоспособен водач, 1 – за неспазване на светлинен сигнал на светофарна уредба, 1 -  за неправилна маневра и 1 – по Кодекса за застраховането.

За времето от 15.00 ч на 07.02. до 22.00 ч на 09.02.2011 г. територията, обслужвана от РУ “Полиция” – Казанлък е проведена специализирана полицейска операция за контрол на безопасността на движението, при която са проверени 281 лица и 197 МПС - Констатирани са 50 нарушения на Закона за движението по пътищата, за които са съставени  39 акта за установени административни нарушения. Установени са 8 случая на движение с превишена скорост, 1 неправоспособен водач, 1 случай на неправилно изпреварване, 2 технически неизправни МПС и 2 автомобила без застраховка “Гражданска отговорност” .

На 09.02.2011 г. за времето от 15.00 до 21.00 ч. на територията, обслужвана на Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за контрол на безопасността на движението на уязвими места в града и по пътищата към селата Богомилово и Еленино. В хода на акцията служителите от районното управление са проверили 112 МПС и са констатирали 40 нарушения на закона за движението по пътищата, са които са съставени 14 акта и са наложени 26 глоби с фиш, съответно:
•    2 акта и 12 фиша-за невключени светлини на МПС;
•    2 акта и 5 фиша- за неползване на обезопасителен колан;
•    4 акта-за неправоспособност;
•    2 фиша-за неправилни маневри;
•    2 акта и 1 фиш-за ползване на мобилен телефон по време на управление на МПС;
•    4 фиша-за неправилно паркиране;
•    1 акт – без застраховка “Гражданска отговорност”;
•    2 фиша-за нарушения на пешеходци;
•    3  акта - за нередовни пътни документи и
•    3 акта по Закона за българските лични документи.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: