Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 21.02.2011


 Разкрити престъпления
На 18.02.2011 г.  в оперативната дежурна част на Първо РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение за кражба на съобщителен кабел в землището на с.Змейово, общ. Стара Загора. Изпратеният по сигнала полицейски екип на РУ “Полиция” е заловил на място в  момент на кражба на ел.проводници П.П. (25) от Казанлък, И.А.(24), К.С. (22), А.И. (46) и 42-годишната Л.И. от Стара Загора. Лицата са задържани за срок до 24 часа. По случая работи Първо РУ “Полиция” – Стара Загора. 

На 18.02.2011г. около  13.45 ч в Казанлък  полицейски екип на РУ “Полиция” е предприел проверка на лек автомобил  “Хонда Сивик”, с водач И.С. (24) и пътници Х.Т. (22) и А.И. (23) от Казанлък. В подлакътника между двете предни седалки на колата е открита целофанова опаковка с около 2 грама суха тревиста  маса, която при направения полеви  наркотест реагира на марихуана. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 18.02.2011 г. в 20.50 ч. при извършена проверка от директор на ЦСПП - Казанлък към Академията на МВР и началник група “Логистика” към ЦСПП е установено, че ст. полицай С.П. (43) – водач на автомобил в центъра, по време на изпълнение на служебните си задължения като дежурен,  самоволно управлява служебния автобус “Мерцедес” по ул. “Капитан Петко Войвода” в гр. Казанлък. В автобуса са открити около 300 л индикирано промишлено гориво. Установено е, че горивото е предмет на кражба от ЦСПП, извършена от С.П. в съучастие с друг служител на центъра  - Г.З. (55), работещ на трудови правоотношения. Образувано е досъдебно производство. Предстои образуване и на дисциплинарно производство.  Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.  

На 16.02.2011 г. в  РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че на същата дата около 13.20 ч. във входа на жилищен блок в кв. “Изток” неизвестно лице е заплашило с побой 10 годишно момче и му отнело мобилен телефон и портфейл с около 1,20 лв. Образувано е досъдебно производство и при проведените оперативно-издирвателни мероприятия, криминалистите от РУ “Полиция” – Казанлък са установили, че грабежът е извършен от   14-годишно момиче от Казанлък. Същата е предала доброволно отнетия телефон. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

Кражби
На 19.02.2011г. в 12.05 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение за извършена кражба от къща в с.Хаджи Димитрово, общ. Казанлък. При извършената проверка на място е установено, ч, неизвестно лице е разрушило част от кирпичена стена на постройка в двора и е извършило кражба на четири метални винкела и три кофражни платна. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
 
На 19.02.2011 г. в 16.30 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение за извършена кражба от гаражна клетка на ул.”Инж.Феликс Вожели”. При извършената проверка на място е установено, че неизвестно лице, чрез взломяване на метална врата е проникнало в гаража и извършило кражба на бензинова резачка, ъглошлайф, меден съд и две зарядни устройства за акумулаторни батерии. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
 
На 19.02.2011 г. в 16.00 ч в участък “Полиция” - Павел баня е получено съобщение за извършена кражба от вила в с.Габарево, общ. П.баня. При извършената проверка на място е установено, че за времето от 09.02. до 19.02.2011г. неизвестно лице, чрез взломяване на две врати на приземния етаж, проникнало в къщата и извършило кражба на три водни помпи, ъглошлайф, медна серпентина, казан с вместимост 50 л,  капак за него и нож. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 17.02.2011 г. в 10.00 ч в РУ “Полиция” -  Казанлък е получен сигнал, че за времето от 19.00 ч на 16.02. до 10.00 на 17.02.2011 г. неизвестно лице, чрез взломяване на входна врата, проникнало в аптека на бул. “Розова долина” и извършило кражба на пластмасово чекмедже от касовия апарат със сумата от около 10 лв. на монети и на 100 лв. от тефтер, оставен в съседно чекмедже. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
           
На 17.11.2011г. в 14.15 ч в участък “Полиция” - Павел баня е получено съобщение за извършена кражба от бус, паркиран на автобусна спирка в с. Габарево. При извършената проверка на място е установено, че неизвестно лице е спукало с  метална пластина задна лява гума на товарен автомобил “Пежо Боксер” и докато водачът я сменял, отключило предната лява врата и отнел чанта с лични документи и 4 300лв. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.  
 
Други  
На 19.02.2011 г. около 10.50 ч. в участък “Полиция” - Павел баня  е получено съобщение от директора на основното училище в с. Габарево, за извършени вандалски прояви в сградата на учебното заведение. При извършената проверка на място е установено, че в сградата са изпочупени пластмасови решетки на отдушници, отворени са два прозореца, а в един от кабинетите е открито парче от флага на Европейския съюз, потопен в отработено машинно масло. Впоследствие е установено, че от пилона пред кметството липсва националния флаг, а от флага на ЕС е откъснато парче – вероятно намереното в класната стая.  На мястото на инцидента са изпратени екипи на РУ “Полиция” – Казанлък и е извършен оглед. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
 
На  08.02.2011 г. около  13.10 ч в РУ “Полиция” - Казанлък е получено съобщение, че за времето от 18.30 ч на 07.02. до 12.00 ч на 08.02.2011г. неизвестно лице  е извършило противозаконно отнемане на мотоциклет  “Кавазаки”, без регистрационни номера. Мотоциклетът се е намирал в гараж на ул. “Бончо Шанов”. Мотоциклетът е открит изоставен в местността “Хаджиеви орехи” в землището на  с. Крън, общ. Казанлък, без липси и нанесени щети. По случая работи РУ “Полиция” – Казанлък.

На 20.02.2011 г. в 08.30 ч в Първо РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение, че неизвестно лице е разбило витрината на магазин на бул. “Цар Симеон Велики”. При извършения оглед не е установено проникване в обекта и няма констатирани липси. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

Полицейски операции  
За  времето от 08.30 ч на 18.02.  до  20.00 ч. на 20.02.2011г. на територията, обслужвана от РУ “Полиция” – Казанлък е проведена специализирана полицейска операция за контрол на безопасността на движението, при която са проверени 320 МПС и 340 лица. Констатирани са 43 нарушения, за които са съставени 30 акта и 5 фиша по Закона за движението по пътищата, 5 – по Закона за българските лични документи,  3 акта – по наредби на Община Казанлък.

Измама
На 17.02.2011 г. във Второ РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение от 76-годишна жена, че е била измамена по телефона. Около 10.00 часа на стационарния телефон в дома на жената се обадил мъж, който се е представил за лекар - доцент  и поискал сумата от 1500 лв. за поставянето на златни пирони на снаха й, която си е счупила крака. На същата дата пред входа на жилищен блок в кв. “Три чучура” тъжителката предала парите на непознат мъж. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Стара Загора.

На 18.02.2011 г. в Първо РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение от 82-годишна жена, че около 11.40 ч на същата дата на стационарния телефон в дома й се обадил мъж, който се представил за лекар. Той обяснил на жената, че дъщерята й си е счупила крака и се налага спешна операция, за която били необходими 8000 лева “златни пирони”. Жената събрала 4600 лв. и ги предала на изпратен от мнимия лекар “санитар”, който дошъл пред жилището й.  По-късно тъжителката се свързала с дъщерите си и разбрала, че нито една от тях не е пострадала. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Първо РУ “Полиция” – Стара Загора.

Пътно транспортно произшествие  
На 17.02.2011 г. около 20.20 ч в Казанлък по ул. “Войнишка” в посока запад се е движел лек автомобил  “Опел Корса”, управляван от С.Г. (41) от Мъглиж (с отнето свидетелство за управление на МПС). На кръстовището с ул. “Вожели” не спрял на знак Б-2 (стоп), завил надясно и се сблъскал челно с товарен автомобил “ЗИЛ 131”, управляван от Д.К. (29) от с. Виден. В резултат на удара са нанесени материални щети по двата автомобила. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на Д.К., докато при тестване на  С.Г. техническото средство е отчело 2,19 промила. Взета е кръвна проба за химически анализ. По случая работи РУ “Полиция” – Стара Загора Казанлък.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: