Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

През 2011 г. ще изтече срокът на валидност на общо 30 035 свидетелства за управление на МПС-та


 През 2011 г. ще изтече срокът на валидност на общо 30 035 свидетелства за управление на МПС на граждани от Старозагорска област.
В последните седмици се отчита относително ниска активност при подаване на заявления за издаване, както на  лични карти, така и  на свидетелства за управление на МПС.


Въпреки, че през миналата седмица група “Български документи за самоличност”  организира прием с мобилната биометрична станция в  гр. Гурково и гр. Николаево, приетите за седмицата заявления за издаване на нови лични документи са с 300 по малко от предходния период.

От пътна полиция напомнят на водачите, да следят срока на валидност на шофьорската си книжка и ако остава месец до нейното изтичане, своевременно да се погрижат за нейната подмяна. Още повече, че към момента пред звената на сектор “Пътна полиция” и РУ “Полиция”  няма дълги опашки от чакащи и гражданите могат да подадат заявления, без напрежение и губене на време.

Водачите, чиито свидетелства за управление на МПС са с изтичаща валидност, следва да ги подменят в съответните звена по постоянен адрес. Гражданите от общини Гълъбово, Раднево и Чирпан могат да подадат заявления в звената “Български документи за самоличност” в съответните РУ “Полиция” по места. Жителите на петте общини, обслужвани от РУ “Полиция” – Казанлък трябва да посетят звеното “Пътна полиция” в Казанлък, където се приемат и заявления за лични карти. Хората, които живеят западно от ул. “Хаджи Димитър Асенов” в Стара Загора могат да подменят свидетелствата си в центъра за обслужване на граждани във Второ РУ “Полиция” – Стара Загора, а водачите с постоянен адрес на територията, обслужвана от Първо РУ “Полиция”  трябва да се явят в сектор Пътна полиция”

В центъра за административно обслужване при сектор “Пътна полиция” се обслужват граждани от цялата област. Освен за хората, живеещи на територията, обслужвана от Първо РУ “Полиция” – Стара Загора, явяването в сектор “Пътна полиция” – Стара Загора е задължително за водачите от цялата област в следните случая:  при издаване на първа шофьорска книжка, след придобиване на правоспособност; при придобиване на нова категория; при смяна на местоотчета; при подмяна на свидетелство за управление на МПС издадено в чужбина и когато старото свидетелство е било изгубено, откраднато или унищожено. Ако не попадате в тези случаи, но се явите в сектор “Пътна полиция” – Стара Загора за подмяна на свидетелство с изтичащ срок, няма да бъдете върнат.

В момента в сектора се приемат по около 100 заявления на ден, а капацитетът на звеното позволява да бъдат обслужени двойно повече граждани. Работното време на центъра за административно обслужване в  “Пътна полиция” – Стара Загора  е от 7.30 до 18.00 ч., но банковият офис на територията на сектора работи до 17.00 ч., така че гражданите, които желаят да се възползват от удълженото работно време на полицейското звено, трябва предварително да заплатят съответната такса. Тя е 25 лв. за водачи до 58 г., 11 лв. за водачи от 58 до 70 г. и 3 лв. за хора с ТЕЛК-решение за намалена работоспособност. Таксите могат да бъдат заплащани във всяка една Търговска банка по сметка на Областна дирекция на МВР - Стара Загора:

BG47UNCR76303300000310
BIG: UNKRBGSF
УниКредит Булбанк- Стара Загора.
При ползване на бърза услуга за издаване на шофьорска книжка за 10 дни сумите, които гражданите заплащат са двойни . Лицата над 70 г са освободени от такса при издаване на свидетелство за управление на МПС.

За издаване на контролен талон таксата е 1 лв е следва да бъде приведена на сметка  :
IBAN: BG30UNCR76303100115626  
в полза на ОДМВР – Стара Загора
УниКредит Булбанк- Стара Загора.

За улеснение на гражданите, които вече са подали заявления за издаване на нови лични документи а интернет-страницата на Министерството на вътрешните работи е създаден линк: http://nld.mvr.bg/nld/nweb.nsf/fVerification , чрез който могат да проверяват дали  заявените документи са изготвени.  

Повече информация за необходимите документи, процедурите и сроковете за издаване на свидетелство за управление на МПС гражданите могат да намерят в секция “Услуги – Пътна полиция” на Интернет страницата на ОДМВР – starazagora.mvr.bg  

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: