Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 10.03.2011


 Разкрити престъпления
Казанлъшките криминалисти задържаха две лица, извършили серия кражби от частни домове в с. Хаджидимитрово.  Съобщението за първото деяние е постъпило в оперативната дежурна част на РУ “Полиция” – Казанлък на 01.03.2011 г. около 11.00 ч. За времето  от 26.02. до 01.03.2011 г. неизвестно лице, чрез взломяване на двукрилен прозорец е проникнало в гараж към къща в с. Хаджидимитрово, общ.Казанлък. При извършената проверка на място е установено, че от постройката са отнети ел. двигател с мощност 2,2 КW, водна помпа, кабел за трифазен ток с дължина около 20 м и др. метални предмети и вещи. Втората кражба е извършена от 14,00 ч на 01.03. до 10,30 ч. на 03.03.2011 г.. Чрез взломяване на прозорец от друга къща в с. Хаджидимитрово, общ. Казанлък е извършена кражба на два медни съда и брадва. На 07.03 и 10.03 в  РУ “Полиция” – Казанлък са заявени още две кражби на  медни съдове (меден гюлов казан в комплект с капак и лула, два медни съда с вместимост 20 литра и меден леген), две медни лозарски пръскачки и ръчно направен електрожен от частни имоти в селото. В хода на проведените оперативно-издирвателни мероприятия, служители от криминална и охранителна полиция при РУ “Полиция” – Казанлък са установили, че деянията са извършени от А.А. (40) и М.Ф. (35) и двамата от с. Хаджидимитрово. Вещите, предмет на престъпленията са предадени в пункт за изкупуване на метали. Двете лица са задържани за срок до 24 часа. Работата по установяване на цялостната престъпна дейност на групата и установяване съпричастността на други лица към извършените деяния продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
Двама наркопласьори са заловени след сделка с хероин в Стара Загора. На 10.03.2011 г.  при съвместна акция на криминалисти от Първо и Второ РУ “Полиция” – Стара Загора на автобусна спирка на бул. “Цар Симеон Велики”, непосредствено след сделка с  наркотични вещества са задържани А. А. (28) и С.А. (31) от Стара Загора. В А.А. е открито найлоново пакетче с около 1 грам сухо прахообразно вещество, реагиращо на хероин, предназначено за разпространение сред наркозависими. А.А. и С.А. са задържани за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по доказване на цялостната им престъпна дейност продължава

На  08.03.2011г. около 13.10 ч в участък “Полиция” – Гурково е получено  съобщение, че неизвестно лице, чрез взломяване на входна врата, проникнало на втория етаж на къща в с. Елхово и извършило кражба на три пружини за легла и готварска печка. Незабавно са предприети оперативно-издирвателни мероприятия, при които е установено, че кражбата е извършена от 19-годишен младеж от селото. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
 
На  09.03.2011г. около  02.10 ч в Участък “Полиция”- Гурково е получено  съобщение от  36-годишен мъж от Николаево, че 29-годишния С.С. и 35-годишния А.С. от Николаево, след скандал с 39-годищният му брат са влезли с брадви в къщата му  и  са  изпотрошили  2 врати, 1 прозорец , сателит,  телевизор , DVD- плейър и  радиокасетофон.  На място е изпратени  полицейски служители, към които двамата нарушители са отправили обиди. А.С. и С.С. са задържани за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.  

На  09.03.2011г.  полицейски екип на участък “Полиция” - Павел баня  е извършил проверка в дома на П.К. (23) от с. Осетеново. Същият е предал доброволно самоделно направена пушка без ударно-спускателен  механизъм и  три патрона, кал. 7,62. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

Кражби
На 10.03.2011г. в 09.00 ч в участък “Полиция” - Павел баня е получено съобщение за извършена кражба от двор на къща на ул. “Байкал”. При извършената проверка на място е установено, че неизвестно лице е проникнало в двора и извършило кражба на 2  неръждаеми вани и акумулаторна батерия. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На  09.03.11г.  около  8.50 ч в Участък “Полиция”- Гурково е получено съобщение, че за времето от 03.30 до 06.30 ч на 09.03.2011г. неизвестно лице, чрез взломяване катинара на капачката на резервоара извършило кражба на 400 л дизелово гориво от товарен автомобил “ДАФ”с румънска регистрация. Автомобилът е бил паркиран в района на бензиностанция в с. Пчелиново, общ. Гурково. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...