Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 14.03.2011


 Разкрити престъпления
На 15.03.2011г.  около 0.05 ч при полицейски екип на РУ “Полиция” – Казанлък при извършване на обход в с.Голямо Дряново е предприел действия за спиране на лек автомобил  “ВАЗ”. Водачът не спрял на подаден звуков и светлинен сигнал и автомобилът продължил да се движи по улиците на селото с голяма скорост.При достигане края на селото, автомобилът спрял и пътуващите в него лица се разбягали. След кратко преследване е заловено едно от тях – Ш.И. (21) от Казанлък. При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че задържаният, 18-годишният му брат и две лица  от с. Търничене са отворили две шахти в района и  са срязали съобщителни кабели. Образувано е досъдебно производство. Работата по издирване на съучастниците на Ш.И. и документиране на престъпната им дейност продължава.  РУ “Полиция” – Казанлък. 

На 13.03.2011г. около 10:00 ч на път І-5 полицейски екип на РУ “Полиция” – Казанлък  е предприел действия за спиране на лек автомобил  “Нисан Тирано”. Водачът не спрял на подадените му звукови и светлинни сигнали и автомобилът продължил да се движи по път І-5 по направление от с. Крън към гр.Шипка, като бил последван от полицейския патрул. Колата на нарушителя и полицейския автомобил  изпреварили лек автомобил  “Мицубиши”, чийто водач К.Г. (36) от Казанлък решил да окаже съдействие на полицейския екип и се включил в преследването. Източно от “Царския завой “ на 3 км преди връх “Шипка”,  проследявания автомобил навлязъл в черен път, при което единият от полицаите  възпроизвел със служебното си оръжие 7 изстрела със стоп-патрони във въздуха. Тогава нарушителят изоставил “Нисан”-а и избягал. По-късно е задържан от служителите и е  изяснено, че това е неправоспособният С.А. (28) от с. Крън.  Извършения оглед на колата му, при който е установено, че задната й лява гума е унищожена от Г.К., който  стремежа си да съдейства на полицаите я е прострелял със законно притежаваната си пушка с оптически мерник. С.А. е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 12.03.2011г. в 08.30 часа в участък “Полиция” - Павел баня е получено съобщение, че на 11.03.2011г. неизвестно лице е извършило опит да отнеме медни съдове от избено помещение на къща в с.Александрово.  При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е А.З. (20) от с. Тъжа, който е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.  
 
Шофиране след употреба на алкохол
На  13.03.2011 г.  около  23.53 ч на път І-6 полицейски екип на РУ “Полиция” – Казанлък е заловил Д.А. (23) от Казанлък да управлява лек автомобил  “Рено” в района на ресторант “Чешмите” след употреба на алкохол, с концентрация 1,57 промила. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б от НК.
 
Кражби
На 13.03.2011 г. около 10.10 ч в участък “Полиция” - Павел баня е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез взломяване на входна врата, проникнало в къща в с. Търничене, общ. Павел баня и извършило кражба на 2500 евро. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 13.03.2011г. около 14.35 ч в РУ “Полиция” - Казанлък е получено съобщение, че неизвестно лице,  чрез взломяване на входна врата, проникнало в къща в с.Зимница, общ.Мъглиж и извършило кражба на 20 метални тръби с дължина 1,20 м., буркани със зимнина, медни кабели и части за автомобили. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
           
На  14.03.2011г.  около  3.15 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез взломяване на входна врата, проникнало  в магазин за парфюмерия  и  козметика  на ул. “Лилия” и извършило кражба на касов апарат и  неустановена сума в монети. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

Други
На 14.03.2011г. около 1.30 ч в РУ “Полиция” - Казанлък е получено съобщение от 20-годишна жена, че неизвестно лице е стреляло с огнестрелно  оръжие по къщата й в с. Шейново, общ. Казанлък и след това избягало в неизвестна посока. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
 
На  14.03.2011г. около 15.20 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез взломяване на входна врата,  проникнало в магазин за парфюмерия  и  козметика на ул. “Ген. Столетов”. Липси не са установени. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

Полицейски операции  
За времето от 08.00 ч на 11.03. до 22.00 ч. На 13.03.2011г. на територията, обслужвана от РУ “Полиция” – Казанлък е проведена специализирана полицейска операция за контрол на безопасността на движението, при която са проверени 168 МПС и 204 лица. Съставени са 21 акта и 10 фиша за установени административни нарушения на Закона за движението по пътищата  и 1 акт по Кодекса на застраховането.

На 11.03.2011 г. за времето от 08.00 ч до 19.00 ч на територията, обслужвана от РУ “Полиция” е проведена специализирана полицейска операция в рамките на кампания “Коланите спасяват живот”. Проверени са 134 автомобила, превозващи пътници на предните седалки, 39 МПС с пътници на задните седалки и 11 МПС,     превозващи деца. Констатирани са 24 нарушения на водачите на МПС, 4 – на пътниците на задните седалки и 1 – на пътник на предна седалка. Не са констатирани нарушения, свързани с неползване на обезопасителни системи при превозване на деца.
 
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...