Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 18.03.2011


 Разкрити престъпления
Криминалисти от Първо РУ “Полиция” – Стара Загора са задържали две лица, извършили серия измами на възрастни хора. На 08.03.2011 г. в Първо РУ “Полиция” – Стара Загора е получено съобщение от 76-годишна жена, че на същата дата, след като си получила пенсията в Централна поща - Стара Загора, е била заговорена от непознат, който се  представил за дългогодишен служител в профсъюзите. Той обещал на жената да й съдейства,  да получи полагащи й се според него помощи за предходната година в размер на 1000лв. За да бъдат оформени документите, тъжителката му дала наличните в нея 220 лв. На 18.03.2011 г. при специализирана полицейска операция на Първо РУ “Полиция” – Стара Загора в апартамент в кв. “Зора” е задържан извършителя на деянието - Н.Б. (38) от Гороцвет, общ.Лозница. В същото жилище е открит и В.С. (45) с.Райново, общ. Исперих – обявен за издирване от РУ “Полиция” – Казанлък за измама и във връзка с влязла в сила присъда на РС - Сливен. От апартамента са иззети мобилни телефони, сим-карти и преносим компютър и др. Установено е, че 45-годишният В.С. също е извършвал измами на възрастни хора, като ги въвеждал в заблуждение, че има познати в “пенсионно дружество" и може да уреди да получат допълнителни средства, във връзка с тяхното здравословно състояние. За целта, потърпевшите трябвало да му предоставят определена сума за попълване на декларация. След получаване на парите, В.С. отвеждал жертвите си до предварително набелязани сгради с двойни входове, влизал през единия вход и излизал през другия, като оставял възрастните хора да го чакат. Само през последната седмица същият е извършил измами и опити за измами по този механизъм на територията на Хасково, Стара Загора, Габрово, Сливен и Нова Загора. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на лицата продължава.

На 18.03.2011 г. на територията, обслужвана от РУ “Полиция”-Казанлък е проведена специализирана полицейска операция, с участие на служители от ОДМВР и сектор “Борба с организираната престъпност”-Стара Загора, Комисията за защита на  потребителите при Община Казанлък, Инспекция по труда-Стара Загора, ТДНАП-Пловдив, ДАИ и Областна дирекция по безопасност на храните-Стара Загора. В хода на проверките, в цех за разфасовка на пилешко месо в с.Кънчево, общ. Казанлък, стопанисван казанлъшка фирма с материално-отговорно лице М.Д. (39) от Казанлък  са отрити и поставени под възбрана 1180 кг пилешко месо с изтекъл срок на годност. Установени са нередности и при транспортиране на хранителни продукти с автомобили на фирмата. В три търговски обекта в Казанлък, собственост на същото дружество са установени четири лица, работещи без сключени трудови договори. Образувано е досъдебно производство за използване на нелицензиран софтуер в друг обект на същия собственик - игрална зала в Казанлък. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На  18.01.2011г. около  16.45  ч в участък “Полиция” - Павел баня е получено съобщение, че неизвестно лице, след като срязало решетка на прозорец, проникнало в избено помещение на  къща в с. Осетеново, общ. Павел  баня и извършило кражба на  4 лети  джанти, две медни  пръскачки,  удължител 20 м  и около 80 м рекордоман. Образувано е досъдебно производство и при проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършители на кражбата са две 17-годишни момчета от селото. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На  18.03.2011 г. в 14.30 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че предния ден от частен дом на ул. “Родопи” е  извършена  кражба  на  златни  накити – колие, обици и пръстен. В резултат на бързите действия на полицията е установен и задържан за 24 часа извършителя на деянието – 17-годишен младеж от Кричим. Вещите, предмет на престъплението са намерени и иззети. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 17.03.2011 г. около 16.25 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че две лица разбиват металната ограда на Дома за стари хора на ул. “Петьо Ганин”. Изпратеният по сигнала полицейски екип е заловил на място И.В. (22) от Харманли и 16-годишния му брат. Двете лица са задържани за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
         
Шофиране след употреба на алкохол  
На18.03.2011г. около 23.10 ч на път І-6 пред ресторант “Чешмите” западно от Мъглиж полицейски екип е заловил Н.А. (30) от Казанлък да управлява лек автомобил  “Фолксваген Голф” след употреба на алкохол, с концентрация 1,45 промила. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б от НК.
 
Кражби
На 18.03.2011 г. в 22.40 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че неизвестно лице е демонтирало предна декоративна решетка на лек автомобил  “Опел Астра”, отворило  предния капак и извършило кражба на акумулатор. Автомобилът е бил паркиран на бул. “Розова  долина”. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.  

На 17.03.2011 г. при извършена проверка на пункт за изкупуване на черни и цветни метали  на бул.”Княз Александър Батенберг”, казанлъшките криминалисти са установили парчета от нарязан електрически стълб, собственост на EVN-България. На площадката са открити и 9 въздухопровода с диаметър 25 см с различни дължини, 4 метални филтъра, вентилатор и метална каса за врата, предмет на кражба от база в парк “Тюлбето”.   Образувано е досъдебно производство. Работата по установяван извършителите на кражбите  продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...