Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 05.04.2011

 Разкрити престъпления :
На 04.04.т.г. около 13.30 ч. в с. Бузовград, общ. Казанлък, служители от Районно управление «Полиция» - Казанлък са извършили проверка на л.а. Форд «Ескорт», със старозагорска регистрация, управляван от 19 год. И.И. от Гълъбово. С автомобила са се придвижвали и : М.К., 18 годишен от с. Долно Изворово и Д.К., 19 годишен от Казанлък. В И.И. е открито полиетиленово пакетче  с около 3 гр. суха зелена тревиста маса / канабис/. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.На 04.04.т.г. около 07.30 ч. в с. Ягода, общ. Мъглиж, служители от от ОДМВР Стара Загора са спрели за проверка л.а. Нисан «Сирена», със старозагорска регистрация, управляван от 45 годишния И.В. от с. Ягода, с който са се придвижвали : Д.П., 39 годишен, А.С., 30 годишен и М.Г., 40 годишен, и тримата от същото село. В автомобила е открито и иззето голямо количество отпадъчно желязо / 1 480 кг./ с неустановен произход. Установено е, че лицата са извършвали незаконна търговска дейност с отпадъци от черни метали на територията на селата : Ветрен, Дъбово, Юлиево, Ягода, Ръжена и Елхово. Мъжете са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.
   
Измами :
На 04.04.т.г. около 13.30 ч. в Районно управление «Полиция» - Казанлък е получено съобщение от 41 годишен казанлъчанин, за това че в района на площад «Видин Даскалов» в града, го спрял мъж, представяйки се за негов познат. Заблуден, казанлъчанина му дал в заем сумата от 150 лв., които «познатия» трябвало да върне до половин час. След като изтекло уреченото време, 41 годишния мъж установил, че е измамен и алармирал полицейските служители. По случая в Районно управление «Полиция» - Казанлък е образувано досъдебно производство.

На 04.04.т.г. в Районно управление «Полиция» - Казанлък е получено съобщение от 56 годишна жена от Казанлък, за това че около 09.30 ч. в дома й доешли две непознати жени, които представяйки се за гледачки, я въвели в заблуждение и й отнели четири златни пръстена и златен синджир / с общо тегло около 15 гр./. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

Специализирани полицейски операции :
За времето от 08.00 ч. на 01.04.т.г. до 22.00 ч. на 03.04.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление «Полиция» - Казанлък е проведена специализирана полицейска операция по безопасност на движението, при която са проверени : 527 МПС и 679 лица. Констатирани са 119 нарушения, за които са съставени общо 80 акта и 17 глоби по фиш / 51 акта по Закона за движение по пътищата, 18 акта по Закона за българските документи за самоличност, 7 по Наредбата на Общината и 4 по Кодекса за застраховането/. Най - често срещаните нарушения са били за : превишена скорост - 22 нарушения, установяване на неправоспособни водачи – 4 случая, управление на МПС след употреба на алкохол – 3 случая, нередовни пътни документи - 15, неизползване на обезопасителни колани – 7 нарушения.

ПАБ :

На 03.04.т.г. около 12.15 ч. в Районно управление «Полиция» - Казанлък е получено съобщение за горящ фургон, разположен на 4 км. северно от прохода «Шипка» в местността «Берова чешма» в землището на гр. Шипка – установено е, че за времето от 09.00 ч. до 11.35 ч. на 03.04.т.г. неизвестен извършител по непредпазливост при боравене с открит огън е причинил пожар на фургон, собственост на 58 годишен мъж от Шипка. Изгорели са 10 греди от покривната конструкция, 15 кв.м. дървена ламперия, пластмасова маса и два пластмасови стола. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на установяване от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...