Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 11.04.2011

 Иззети взривни материали и боеприпаси :
На 10.04.т.г. в Районно управление «Полиция» - Казанлък е получено съобщение от Центъра за спешна помощ в Казанлък за мъж, приет с разкъсно-контузни рани на три от пръстите на лявата ръка и разкъсно-контузна рана на подбедрения мускул на десния крак. Настанен е за лечение в казанлъшката болница, без опасност за живота. Установено е, че пострадал е : 60 годишния М.К. от с. Шейново, общ. Казанлък, който заявил че малко преди инцидента, донесъл в дома си снаряди, събрани от военния полигон, разположен западно от селото.

В двора на къщата си, след като ударил взривател на един от снарядите, се стигнало до възпламеняване и настъпване на телесните повреди. При проверка в дома на М.К. са открити : осем 150-мм артилерийски снаряди / като пет от тях с взриватели/, седем минохвъргачни снаряди - 100 мм / четири от тях с взриватели/, един взривател за артелерийски снаряд и три чувала с неустановени  метални предмети. Всички  намерени боеприпаси и метални части са силно корозирали. Районът около къщата на М.К. е отцепен и се охранява от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък. Работа по случая продължава.

На 10.04.т.г. в Районно управление «Полиция» - Казанлък е получено съобщение, че в месността «Куджа кър» в землището на с. Шейново, общ. Казанлък, са паркирали два леки автомобила, със сливенски регистрации – установено е, че с тях се придвижват осем мъже, на вързаст от 21 год до 45 години, всички от с. Селиминово, общ. Сливен. Мъжете, чрез използване на два металотърсача са изкопали множество артилерийски снаряди и мини, някои от които с взриватели, които са натоварили в багажниците на двата леки автомобила.  Всичките мъже са задържани за срок до 24 часа в Районно управление «Полиция» - Казанлък. Районът е отцепен и се охранява от полицейски служители. Работа по случая продължава.

Специализирана полицейска операция :
За времето от 08.04.т.г. до 10.04.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление «Полиция» - Казанлък е проведена специализирана полицейска операция, при която са проверени 266 МПС и 375 лица. Констатирани са 78 нарушения, като са съставени : 58 акта за установяване на административни нарушения / 48 от тях са по Закона за движение по пътищата, 3 по Кодекса за застраховане, 7 по Закона за българските докуменвти за самоличност/ и 11 фиша.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...