Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 13.04.2011


 Разкрити престъпления :
На 13.04.т.г. служители от Районно управление «Полиция» - Казанлък са установили извършителя на кражба на неръждаема вана / на стойност 300 лв./ от частна вила, разположена в местността «Старите лозя» в землището на Казанлък, собственост на 47 годишна казанлъчанка – това е : 38 годишния А.К. от Казанлък. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.
На 13.04.т.г. около 09.15 ч. в Районно управление «Полиция» - Казанлък е получено съобщение от служители на «EVN – България», за констатирано неправомерно присъединяване към ел. мрежата, осъществено на ул. «Ненко Балкански» № 34 в Казанлък – установено е, че към електрически стълб на електроразпределителната мрежа са прикачени два проводника от конзола, захранваща къщата, разположена на посочения адрес, като по този начин консумираната ел. енергия не преминава през електромер и не се отчита. Домът е собственост на 45 годишния З.З. от Казанлък. Работата по случая продължава.

На 13.04.т.г. служители от Териториално звено «Борба с организираната престъпност» към ОДМВР – Стара Загора, под прякото ръководство на Окръжна прокуратура – Стара Загора, са задържали : 40 годишния С.П. от Казанлък - участник в организираната престъпна група, занимавала се с изготвяне и разпространение на неистински парични знаци / щатски долари и евро/, неутрализирана на 01.10.2010 год. в резултат на отличната координация и взаимодействие между различните служби и структурни звена в МВР / ГДБОП, Областните дирекции в Габрово и Стара Загора/ и партньорите от Европол и Сикрет сървис. В проведената през миналата година спецакция бяха иззети общо 130 000 евро  и 37 500 долара в неистински банкноти с номинал 100 евро и 50 щатски долара, изработени с високо качество и степен на защита.

Фалшивите банкноти  са притежавали голяма част от изискуемите защитни елементи на съответната валута – в т.ч. холограмни стикери и воден знак. При спецакцията бяха задържани трима от членове на престъпната група, осъществявала производството и разпространението на неистинските парични знаци, като задържането бе осъществено в ранния следобед на 01.10.2010 год. при опит за сделка на паркинг пред заведение на вр. Шипка. От задържаните бяха иззети 500 неистински банкноти с номинал 100 евро и 200 банкноти с номинал 50 щатски долара. Останалите фалшификати полицейските служители откриха в нелегалната печатна база, разположена в пристройка  в с. Долно Сахране, общ. Павел баня / помещението – бивше заведение, е било оборудвано с професионални машини за офсетов печат и ситопечат, машина за топъл печат ( на която са изработвани холограмните стикери), компютърна конфигурация,  гилотина за рязане на хартия, банкнотоброячни машини, UV-лампи  и др./. Там са открити и цветоотделки за отпечатване на  банкноти с номинал 20, 50 и 100 евро и 50 щатски долара, бои, реактиви, холограмно фолио и други консумативи, използвани за изготвянето на фалшивата валута.  Имотът в с. Долно Сахране е собственост на майката на организатора на групата : 43-годишният И.Д. от Казанлък. В жилищните помещения на къщата бяха намерени и голямо количество неистински винетни стикери за товарни автомобили и ремаркета и други фалшиви документи. И.Д. е осъждан условно през 1994 г. Осъждан е и втория от задържаните - Д.М. (24) от Габрово - за кражби и грабежи. Третият участник в групата 24-годишният габровец М.Х. не е имал криминални прояви, но е притежавал отлични компютърни умения.

На задържания четвърти участник в групата - С.П. от Казанлък, също както на останалите трима е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 321 и чл. 246 от НК / участие в организирана престъпна група и изготвяне и разпространение на неистински парични знаци/. С.П. е задържан в следствен арест – Стара Загора за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.


На 11.04.т.г. служители от Районно управление «Полиция» - Казанлък са извършили проверка на пункт за търговия с черни и цветни метали, разположен в града, като в момент на предаване на три чувала с меден многожилен кабел / с общо тегло около 85 кг./, са задържани : 32 годишния А.А. и 27 годишния Р.М., и двамата от Казанлък. Констатирано е, че мъжете не разпологат с необходимите сертификати и документи за произход на предаваните метали. А.А. и Р.М. са задържани в Районно управление «Полиция» - Казанлък за срок от 24 ч. Работата по случая продължава.

На 12.04.т.г. около 02.00 ч. в с. Зиминица, общ. Мъглиж, служители от ОДМВР - Стара  Загора са спрели за проверка л.а. «Рено», със сливенска регистрация, управляван от 33 год. М.Ц. от Сливен, с който са се придвижвали : 29 год. В.Г., 42 год. и.И. и 37 год. К.К., и тримата от Сливен. В багажника на автомобила са открити множество кабели, ножовка и клещи, като е констатирано, че кабелите са откраднати от необитаеми къщи в с. Ягода, общ. Мъглиж. При извършения личен обиск в К.К. е полиетиленов плик, съдържащ около 5 гр. суха зелена маса / канабис/. Мъжете са задържани за срок до 24 ч. в Районно управление «Полиция» - Казанлък. Работата и по двата случая продължава.

Кражби :
На 12/13.04.т.г. от частен дом в с. Змейово, общ. Стара Загора, собственост на 46 годишна старозагорка, е извършена кражба на ел. дрелка, ел. циркуляр и ъглошлайф. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление «Полиция» - Стара Загора.

За периода от 08.04.т.г. до 11.04.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в пристройка към къща в с. Енина, общ. Казанлък, собственост на 65 годишен казанлъчанин, откъдето е извършена кражба на : 16 метални тръби, 4 винкела и лозарска пръскачка. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

За времето от 08.04.т.г. до 11.04.т.г., чрез взломяване капачките на резервоарите на три товарни автомобила, паркирани в двора на бившата печатница на неохраняем паркинг в Павел баня, е извършена кражба на общо около 350 л. дизелово гориво. От колесен трактор «Владимир», със старозагорска регистрация, паркиран в близост до товарните автомоибли е открадната акумулаторна батерия. Машините са собственост на Община Павел баня, като точната стойност на извършената кражба е в процес на установяване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

За периода от 07.04.т.г. до 12.04.т.г., чрез взломяване металната решетка на смукателен въздухопровод е проникнато в базова станция, собственост на частна фирма, разположена в землището на с. Копринка, общ. Казанлък, като от помещението на агрегат-компресора, е извършена кражба на медна шина с дължина 2 м., меден проводник за зазимяване с дължина около 1.5 м. и около 270 л. нафта. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

ПТП :                    
На 13.04.т.г. около 08.20 ч. по пътя от Гурково за Велико Търново, възниква пътен инцидент между : л.а. «БМВ», със сливенска регистрация, управляван от 29 год. Д.И. от Сливен и т.а. «ДАФ», с великотърновска регистрация, управляван от 48 год. М.Б. от Горна Оряховица. От ПТП на място са загинали : водачът на лекия автомобил и неговата спътница – Б.Б., 22 годишна от Монтана. Причини за ПТП : движение с несъобразена с пътните условия / мокра пътна настилка/ скорост от страна на водача на лекия автомобил, в резултат на което «БМВ»-то се завърта на пътното платно, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря челно в насрещно движещият се т.а. «ДАФ».
                   
На 12.04.т.г. около 11.00 ч. на ул. «Гео Милев» в Мъглиж, неустановен до момента автомобил, при движение на заден ход блъска велосипедистката – А.М., 20 годишна от Мъглиж, която получила натъртване на левия глезен, но е без опасност за живота. След допускане на ПТП, автомобила е напуснал местопроизшествието, като работата на служителите от Районно управление «Полиция» - Казанлък по установяване на марката и модела на автомобила, както и самоличността на управлявалия го водач продължава.

ПАБ :
На 12.04.т.г. около 18.50 ч. в Полицейски участък «Гурково» към Районно управление «Полиция» - Казанлък е получено съобщение за възникнал пожар в землищено на с. Нова  Махала, общ. Гурково, при който са обгорели около 25 куб. дърва за огрев и около 1 декар борова гора. Причините за пожара, както и стойността на нанесените щети са в процес на  изясняване.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...