Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

БЪДИ ДОБРОВОЛЕЦ! ОСИНОВИ ПАМЕТНИК!

Община Казанлък и Европейски информационен център „Европа директно” -Стара загора, общински офис Казанлък в партьорство с  Исторически музей” Искра” и НПМ ”Шипка-Бузлуджа”


СТАРТИРАТ КАМПАНИЯТА „ОСИНОВИ ПАМЕТНИК”В ОБЩИНА КАЗАНЛЪК

Днес, 26 април 2011 г., от 12 часа в мултимедийната зала на Исторически музей „ Искра” Директорите на двата музея в град Казанлък ще представят паметниците, които ще бъдат обгрижвани на територията на общината.

През  м. април беше предприета широка информационна кампания, чято цел беше да бъдат информирани и привлечени граждани и организации, които имат желание да се включат в инициативата.

На представянето днес са поканени всички, които са проявивили интерес.
Тази кампания се провежда във връзка с 2011 Европейска година на доброволчеството.Целта на кампанията е да бъдат обгрижвани паметници, посочени от двата партниращи музея, които имат нужда от това.

Всеки екип, който се включи в кампанията ще  поеме грижата за един отделен паметник в периода април-октомври 2011г. Музейни специалисти ще уточнят дейностите, които са необходими за поддръжката на посочените от тях паметници. Екипите ще напишат кратка история на всеки паметник, ще направят снимков архив, които ще послужат за издаване на  кратка брошура. На  заключителния етап от кампанията, ще бъде представен резултатът от работата на всички екипи в обща презентация.

Доброволческата дейност на екипите ще подпомагат музейни специалисти  от  Исторически музей ”Искра” и НПМ „Шипка-Бузлуджа”. Координацията на кампанията ще се извършва от общинския офис „Европа директно” - Казанлък
Наградата за доброволческите  екипи,участвали в кампанията ще бъде познавателна обиколка на всички обгрижени паметници.

Диана Петрова
--
Информационен център "Европа Директно"
Стара Загора
бул. "Ген. Столетов" 127
тел: 042 605007       
тел./факс: 042 638075
е-mail:  \n \n \n europedirect@szeda.eu
web: http://www.europedirect.szeda.eu/
офис Казанлък
бул."Розова долина" №6
тел. 0431 98260     

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: