Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 29.04.2011

 Разкрити престъпления
Криминалисти от РУ “Полиция” – Казанлък задържаха извършител на серия домови кражби. Обявеният за издирване А.И. (58) от Казанлък е  установен при полицейска проверка около 09.30 ч  на 27.04.2011 г. На 16.03.2011 г. задържаният вчера казанлъчанин е проникнал в незаключен апартамент на ул. “24-ти август” и отнел мъжки портфейл с 12.00 лв., лична карта, свидетелство за управление на МПС с контролен талон, свидетелство за регистрация на МПС, застрахователен договор с  полица “Гражданска отговорност” , документ за платен данък на автомобила, талон за годишен технически преглед, дебитна карта и други документи. Отново през незаключена врата, той влязъл и в апартамент на ул. “Преслав”. От там откраднал дамска чанта,  дамски портфейл с около 250 лв., лични документи и два мобилни телефона, но при напускане на жилището бил заварен от 45-годишния собственик и избягал, като изхвърлил отнетите вещи и се укрил.  При проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че за времето от 22.04. до 24.04.2011 г. 58-годишният мъж  е проникнал през прозореца и в частен дом на ул. “Старозагорска” откъдето извършил кражба на два телевизора и компютърна конфигурация. В хода на разследването по образуваните досъдебни производства е изяснена съпричастността му към множество кражби на дамски чанти, лични документи, пари и др. вещи от частни жилища в Казанлък, осъществени през периода от м. февруари до м. април т.г. Работата по установяване на цялостната престъпна дейност на А.И. продължава РУ “Полиция” – Казанлък.


Разкрити престъпления
На 28.04.2011 г. криминалисти от РУ “Полиция” – Казанлък са извършили проверка в дърводелска работилница в кв. “Изгрев”. В хода на проверката намиращият се в обекта И.И. (53) е предал доброволно самоделна пушка - 16 кал., въздушна пушка, преправена за стрелба с флоберкови патрони, 2 патрона16 кал. и 43 патрона 22 кал. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 20.04.2011 г. в 0.15 ч в оперативната дежурна част на РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че неизвестни лица са прескочили ограда на частен имот на ул. “В. Левски” в Мъглиж и направили опит да откраднат варел от неръждаема стомана. Извършителите са били заловени от собственика, но му оказали съпротива и успели да избягат. Образувано е досъдебно производство и при проведените оперативно-издирвателни мероприятия служители на Участък “Полиция”- Мъглиж са установили, че извършителите са Ш.Ю. (29) и 16-годишен младеж от Мъглиж. Работата по изясняването на цялостната им престъпна дейност продължава.

Кражби
На 28.04.2011 г. в 17.20 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че неизвестно лице е извършило противозаконно отнемане на лек автомобил  “ВАЗ 2102” от фирмен паркинг в града. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.  

Пътно транспортни произшествия
На 29.04.2011 г. около 0.20 ч  по пътя от с.Енина за Казанлък в посока юг се е движел лек автомобил  “Алфа Ромео”, управляван от неправоспособния М.А. (32) от с.Крън. На десен завой при навлизане в гр.Казанлък, поради движение с несъобразена с плана и профила на пътя скорост, водачът изгубил контрол над автомобила, който излязъл извън пътя и се преобърнал няколко пъти. В резултат на инцидента, водачът и 13-годишният му син -  пътуващ на задната седалка, са изпаднали от автомобила. Лицата са откарани от екипи на ФСМП в МБАЛ - Казанлък, където момчето е настанено за лечение с вътрешен кръвоизлив и спукан далак и с опасност за живота. Водачът е транспортиран и настанен за лечение в МБАЛ – Стара Загора с фрактура на черепа, без опасност. Возещият се на предна дясна седалка 22-годишен мъж от Крън, който при катастрофата останал в колата е прегледан във ФСМП и освободен. Водачът и двамата пътници не са ползвали обезопасителни колани. На М.А. е взета кръвна проба за химически анализ. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...