Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

„Европа директно” отбеляза Деня на Европа в с.Ръжена


 Европейският информационен център Европа директно – Стара Загора организира отбелязване Деня на Европа във всички 11 общински центрове на област Стара Загора между 2 – 10 май. Организирани са събития, насочени към децата на възраст между 7-15 години. Те включват състезание между отбори  по подреждане на пъзел с детска занимателна карта на Европа (150 см / 200 см), рисунки на асфалт и кратки въпроси от историята на Европейския съюз. Предвижда се посещение на Коледните дръвчета на Обединена Европа, които миналата година по това време, децата засадиха във всеки общински център със задължението да се грижат за тях. На 4 май 2011  „Европа директно” – Стара Загора и общински офис Казанлък посетиха Основното училище „Св.св.Кирил и Методий в с.Ръжена.Децата от 1 до 4 клас се включиха активно и с голямо удоволствие  в подреждането на пъзела, който при правилно поставяне на отделните елементи  изобразява една занимателна карта на Европа.Учениците бяха разделени от своите учители на 4 отбора и всеки един се стремеше да нареди най-бързо европейския пъзел, за да може първи да получи занимателните книжки и други награди,които бяха приготвени от офиса на „Европа директно”.

В подреждането на пъзелите помагаха както учителите, така и двама европейски доброволци от Литва и Турция, които бяха гости на празника в училището.

По-големите ученици 4-7 клас се състезаваха със знания, като отговаряха на въпроси от историята на Европейския съюз, Деня на Европа и  значението на тел.112. Разбире се трудът им беше възнаграден с разнообразни подаръци, с логото на ЕС.

Изборът за провеждане на детски празник, посветен на Деня на Европа, в с.Ръжена не бе случаен.

Възпиганиците на основното училище в селото направиха своя избор да участват в кампанията”Осинови паметник” на общински офис Казнлък, като осиновиха Паметника на загиналите в Балканската, Първа и Втора световна войни, който се намира в парка на селото.

Директорката на училището, г-жа Арнаудова съобщи ,че вече са започнали подготвката като са издирили историята на паметника чрез спомените на жители на селото. Кметът на с.Ръжена, г-н Апостол Терзиев потвърди своята готовност да подкрепи училищната инициатива, като съдейства с финансови средства за възстановителни работи по паметника.

още снимки: http://www.europedirect.szeda.eu/nozhini/1944-evropa-direktno-otbelyaza-denya-na-evropa-v-srazhena.html

Диана Петрова
--
Информационен център "Европа Директно"
Стара Загора
бул. "Ген. Столетов" 127
тел: 042 605007       
тел./факс: 042 638075
е-mail:  \n \n \n europedirect@szeda.eu
web: http://www.europedirect.szeda.eu/
офис Казанлък
бул."Розова долина" №6
тел. 0431 98260      

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: