Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 18.05.2011


 Грабежи
На  17.05.2011 г.  около  13.10 ч в РУ “Полиция”  – Казанлък е получено съобщение от 84-годишен мъж,  че на същата дата около 11.30 ч е неизвестно лице под предлог, че му се  пие  вода  непознатият влязъл с него във вход на блока. На втория етаж непознатият със сила притиснал възрастния човек към парапета на стълбите и отнел от вътрешният джоб на  сакото му портфейл със 76 лв. и лични документи. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 17.05.2011г. в 14.30ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение от 37-годишен таксиметров шофьор, че около 12.00 ч на същата дата на таксиметровата стоянка на ул. “Йордан  Статилов” е бил нападнат от неизвестно лице. Непознатият му нанесъл побой, след което му отнел 100 лв. и избягал. Образувано е досъдебно производство. Работата по  издирване  на  извършителя  продължава РУ “Полиция” – Казанлък.   
 
Измами

69-годишна старозагорка бе измамна  по сценария “Спешна операция на близък”. Около 17.30 ч на 17.05.2011 г.  на стационарния телефон в дома й се обадил мъж, който се представил за “лекар от ортопедията”. Той съобщил на тъжителката, че кракът на дъщеря й е счупен на четири места и тя трябва да заплати 7300 лв. за спешна операция. Убедил я да слезе зад блока и да се срещне с човек, който ще вземе парите “за да закупи от здравната каса каквото е нужно за операцията”. Когато жената изпълнила заръката на мнимия лекар и излязла пред жилището си, при нея дошъл непознат.  Той издърпал от ръцете й приготвените 5300 лв., при което част от парите се разпилели. Извършителят ги събрал набързо  и побягнал. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава Второ РУ “Полиция” – Стара Загора.

Ден по-рано 61-годишна жена от Стара Загора също стана жертва на измама по телефона. И на нея се обадил мъж, който започнал разговора с  репликата “Лельо, позна ли ме” и тя веднага  назовала името на свой близък. Помолил я, да му купи ваучер за предплатени услуги към мобилен оператор, защото бил на път, а имал нужда да провежда разговори.  Жената отишла в близкия магазин за хранителни стоки, купила ваучер за пет лева и издиктувала кодовете за активиране на “родственика”. След минути той отново й се обадил с молба да му купи още ваучери, защото в крайпътния обект, в който се намирал се запознал с чужденци, които обещали да заплатят двойно цената на предплатените услуги. Тъжителката изпълнил и тази молба, купила ваучери и издиктувала кодовете. Малко след това мъжът поискал още ваучери, като обещал още вечерта да й върне парите. След  като закупила ваучери за общо 85 лв. жената обяснила, че няма повече пари в себе си и тогава мъжът й признал, че е телефонен измамник и изразил учудване “че не чете вестници и не гледа телевизия”. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Стара Загора.

Кражби
На  17.05.2011 г.  около  10.30 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез взломяване н прозорец, проникнало в къща в с. Копринка, общ. Казанлък и извършило кражба на медна тава с вместимост 30 литра и  неръждаема тава с вместимост 50 литра. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
 
На 17.05.2011 г. в 2.05 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез използване на техническо средство  отключило лек автомобил  “Рено Клио” и извършило кражба на авто компактдиск – плейър. Автомобилът е бил паркиран на ул.”Пеньо Черньоолу”. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На  17.05.2011 г. около 9.10 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез подбран или подправен ключ, проникнало в лек автомобил  “Сеат Ибиза” и извършило кражба на авто радиокасетофон.  Автомобилът е бил паркиран н ул. “Розова долина”. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: