Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 30.05.2011


 Разкрити престъпления
На 28.05.2011г. в 15.10 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че група лица с каруци са навлезли в масив с маслодайна рапица в землището на с.Черганово, общ.Казанлък. Изпратеният на място полицейски екип  е установил З.Г. (27), ДТ. (37), 30-годишната М.Д. и 32-годишната К.К. – всички от Мъглиж, които са унищожили около 100 декара от насажденията. Нанесените щети са в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.


 
На 28.05.2011г  при полицейска проверка в магазин за хранителни стоки в с. Александрово, общ. Павел баня материално –отговорното лице А.А. (59) е предал доброволна на служителите от полицейски екип на участък “Полиция” - Павел баня  34 кутии цегари “Кing”, и 22 кутии “Walton” -  без акцизен бандерол. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На  27.05.2011г. около 22.50ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че във ФСМП е постъпил мъж с наранявания по тялото. При извършената проверка на място, пострадалият 25-годишен казанлъчанин завил, че 20-минути по-рано на ул. “Орешака” при възникнал скандал, 21-годишният И.Л. от Казанлък му нанесъл наранявания с нож по тялото, след което избягал. Незабавно са предприети оперативно-издирвателни мероприятия, в резултат на които извършителят е издирен и задържан за 24 часа. Потърпевшият е транспортиран в Университетска болница – Стара Загора, където е оставен  за наблюдение голяма порезна рана на горен ляв съдов нервен сноп, повърхностна порезна  рана на дясна ключица и порезна рана на дясното бедро, без опасност за живота.  Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.  
 
Измама
На 27.05.2011г. в Първо РУ “Полиция” – Стара Загора се е явила 72-годишна старозагорка и заявила, че два дни по-рано е била измамена по телефона. На стационарния телефон в дома й и се обадила разплакана жена, в която тъжителката припознала дъщеря си. Веднага след това разговорът бил поет от мъж, който се представил за “комисар от полицията” и обяснил, че “дъщерята” е причинила катастрофа, при която е прегазено дете. Заявил, че роднините на детето били събрани пред полицията и поискал 25 000 лв., за да “оправи нещата и да не се стига до съд”. След продължителен разговор, възрастната жена отишла на определената среща, където предала на непознато лице сумата от 4800 лв. На следващия ден последвало ново обаждане – този път, че дъщерята е катастрофирала и се нуждае от спешна операция и потърпевшата се обадила в полицията. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Стара Загора.

Палеж
На 28.05.2011г. около 0.25 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение за пожар на ул. “Цар Иван Шишиман”. При извършения оглед е установено, че неизвестно лице е заляло с горима течност и е запалило входната врата на необитаем към момента апартамент на четвъртия етаж. При пожара са унищожени входната врата на жилището и около 1 квм ламперия. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
 
Пътно транспортни произшествия
На  27.05.2011г. около  09.00ч по  ІІ -55 в Прохода на Републиката в посока юг се е движел  товарен автомобил “Волво – 480”  с  турска  регистрация,  управляван  от  турския  гражданин  С.Т. на 51г.  На  около 6 км  преди  гр. Гурково, при движение с несъобразена скорост, водачът изгубил контрол над автомобила, който навлязъл в лентата за насрещно  движение и ударил движещия се в посока север товарен автомобил “Мерцедес” също с турска регистрация и управляван от С.Г. (50) от Р Турция. В резултат на удара са нанесени значителни материални щети по двата автомобила,  а С.Т. е получил  фрактура  на  лява  тазобедрена  става  и  контузна  рана  на  главата. Откаран е във ФСМП – Казанлък, където му е оказана амбулаторна медицинска помощ. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на двамата водачи. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.


 
На 27.05.2011 г. около 12.20 ч по път І-5 от Казанлък за Стара Загора се е движел товарен автомобил “ДАФ” с прикачено ремарке, управляван от С.Т. (34) от  Стара Загора. На около 1 км преди разклона за с. Хрищени, общ. Стара Загора при движение с несъобразена скорост, блъснал пресичащата пътното платно 77-годишна старозагорка. В резултат на удара пешеходката е получила черепно мозъчна травма и е починала на място. След инцидента водачът е напуснал местопроизшествието, на по-късно е установен и спрян в Чирпан от служители на РУ “Полиция” в града. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта му. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава сектор “Пътна полиция” – Стара Загора.

Шофиране след употреба на алкохол
На 29.05.2011 г. около 13.25 ч. в Казанлък полицейски екип на РУ “Полиция” – Казанлък е заловил неправоспособния А.Ю. (28) от Пловдив да управлява лек автомобил  “Форд Транзит” по ул. “Олимпиада” след употреба на алкохол, с концентрация 1,94 промила. А.Ю. е задържан за срок до 24 часа и срещу него е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б от НК.

На 29.05.20011 г. около 0.05 ч. в Стара Загора в района на бензиностанция в кв.”Индустриален” се е движел лек автомобил  “Ауди А4”, управляван от К.К. (19) от Стара Загора. При управление след употреба на алкохол, водачът изгубил контрол над автомобила, който блъснал ламаринена облицовка на бензиноколонка. При извършената проверка, техническото средство е отчело наличие на алкохол в издишания от водача въздух, с концентрация - 1.21 промила. По случая е образувано досъдебно производство.

Кражби

На 29.05.11 г. в 7.45 ч в участък “Полиция” - Павел баня е получено съобщение, че неизвестно лице, чрез взломяване стъкло на входната врата е проникнало в магазин за хранителни стоки на ул. “Л. Каравелов” в град и извършило кражба на различни хранителни продукти. Щети - в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 28.05.2011г. в 7.00 ч в участък “Полиция” - Павел баня е получено съобщение, че за времето от 20.00 ч на 27.05. до 6.50 ч на 28.05.2011 г.  неизвестно лице, чрез използване на техническо средство е отворило входната врата на магазин за хранителни стоки в с. Горно Сахране, общ. Павел баня и извършило кражба на 60 лв. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
 
На 28.05.2011 г. в 16.25 ч в  РУ “Полиция” - Казанлък е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил  “Рено Клио”. При извършената проверка на място е установено, че неизвестно лице, чрез използване на твърд предмет е взломило предното дясно стъкло на автомобилната врата и извършило кражба на свидетелство за регистрация, талон - знак за годишен технически преглед, сервизна книжка и тонколонка за мобилен телефон. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

Полицейски операции 
На 28.05.2011 г. от 8.30 ч до 22,00 ч на 29.05.2011 г. на територията, обслужвана от РУ “Полиция” – Казанлък е проведена специализирана полицейска операция за контрол на безопасността на движение, при която са проверени 155 МПС и 185 лица. Констатирани са 34 нарушения, за които са съставни 26 акта и 1 фиш по Закона за движението по пътищата (16 – за нарушение на скоростните режими; 4 – за управление на МПС след употреба на алкохол, 5 – за нередовни документи и др.). На едно лице е съставен акт по Закона за българските лични документи и на 1 – за нарушение на Наредбите на Община Раднево. 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: