Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 10.06.2011


 Петима са задържани за трафик на жени с цел сексуална експлоатация
В спецакцията, проведена под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора са участвали служители от сектор “Борба с организираната престъпност, Окръжен следствен отдел и ОДМВР – Стара Загора. След продължило няколко месеца наблюдение и разследване на дейността на групата са събрани данни за престъпната дейност на петима български граждани, осъществявали трафик на жени с цел сексуална експлоатация от Р България за Чехия, Германия, Австрия и Франция.

В различни периоди от време от 2003 г. до 2010 г. лицата са набирали жени от бедни семейства в Старозагорско, които извеждали да проституират в изброените европейски страни с обещанието за добри доходи. След това прибирали по-голямата част от приходите на момичетата, под предлог, че ще осигурят жилища за семействата им. До момента са установени 7 от жертвите на трафикантите.

С постановление на РП – Стара Загора за 72 часа са задържани са М.Х. (45) от Стара Загора – вече осъждан за същите престъпления и 35-годишната Т.С. от Стара Загора, която подпомагала дейността му, като контролирала трафикираните жени. Сред задържаните при полицейската операция са и осъжданият за други престъпления И.Х. (47) от с. Калитиново,  както и 31-годишният К.С. от Стара Загора. На четиримата е повдигнато обвинение по чл. 159б от НК. Предстои да бъде привлечен като обвиняем по същия член от НК и на Ю.А. (40) от Стара Загора, който в момента изтърпява наказание за лишаване от свобода – също за трафик на хора.
 
Образувано е следствено дело. Работата по документиране престъпната дейност на групата продължава.

 Разкрити престъпления
На 08.06.2011г. в 22.40 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че се извършва кражба от необитавана къща в района на ЖП-гара Дъбово. Изпратеният на място полицейски екип на РУ “Полиция” е задържал в момент на кражба В.М. (44) от с. Дъбово. Съучастникът му – И.Н. (46) от същото село се е укрил и към момента се издирва. В.М. е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

Младши полицейски инспектори от РУ “Полиция” – Казанлък установиха незаконен пункт за изкупуване на розов цвят. На  08.06.2011 г. около 07.30 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение за извършена кражба на около 700 кг розов цвят от розов масив   източно от с.Бузовград, общ. Казанлък. Незабавно са предприети оперативно-издирвателни мероприятия, при които младши полицейски инспектори от РУ “Полиция” – Казанлък са установили част от извършителите на престъплението: П.М. (47) от с. Копринка, Н.А. (35) от Казанлък и Г.М. (33) от Бузовград. В хода на проверката е установено, че П.М. е организирал и незаконен  пункт за изкупуване на розов цвят в квартирата си в с.Бузовград, като изкупувал крадена продукция по 1лв. за кг и я препродавал в изкупвателни пунктове за 1.60 лв. килограма. Установено е, че за времето от 6 - 8.06.2011 г. е предал четири пъти количества рози. Задържан е за срок до 24 часа. При задържането от него са иззети 77 кг розов цвят. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.  

При проведени оперативно-издирвателни мероприятия, във връзка с постъпили сигнали за кражби на розов цвят от масиви в землищата на селата в община Казанлък служители на група “Териториална полиция” към РУ “Полиция” – Казанлък са установили, че в периода от 06.06. до 08.06.2011г. лицата П.М. (47) от с. Копринка, Ф.Ш. (31), С.О. (22)  и 14-годишен младеж – тримата от Бузовград са извършили кражба на около 160 кг розов цвят от местността “Пазарен път” в землището на  с.Горно Черковище и около 200 кг - от местността “Керезлика” от масив в района на същото село.   Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

Задържани са трима непълнолетни, извършили серия кражби от търговски обекти в Павел баня. На 08.06.2011 г. около 6.40 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че неизвестно лице чрез взломяване на входна врата е проникнало в магазин за хранителни стоки на ул. “Пенчо Славейков” в Павел баня и извършило кражба на 400 лв. от касовия апарат, ваучери за мобилни телефони на стойност 200 лв., мобилен телефон и хранителни продукти и цигари на стойност 410 лв. В резултат на предприетите бързи оперативно-издирвателни мероприятия служителите на участък “Полиция” - Павел баня са установили, че кражбата е извършена от четири момчета на 14, 15 и 17 г. от същия град. В хода на разследването е изяснена съпричастността на четиримата непълнолетни към още две кражби в от магазини в града. На 21.05.2011г са отнели 300  лв. от търговски обект на ул.”Тодор Мазаров”, в който проникнали чрез отключване на входната врата, а на 28/29.05.2011 г. взломили стъкло на магазин за хранителни стоки на ул. “Л. Каравелов”  и откраднали   различни хранителни продукти. Четиримата са задържани за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по изясняване и документиране на цялостната им престъпна дейност   продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
 
Криминалистите от РУ “Полиция” – Казанлък са задържали извършител на три кражби на МПС. На 28.04.,04.05 и 30.05.2011 г. в РУ “Полиция” – Казанлък са регистрирани три случая на противозаконно отнемане на леки автомобили от марките “ВАЗ 2101” и   “ВАЗ 2102” от фирмен паркинг в града. На 08.06.2011 г. криминалистите от районното управление са установили и задържали извършителя на деянията А.Й. (38) от Казанлък – многократно осъждан за подобни деяния. Единият от отнетите автомобили е открит и върнат на собственика. Намерени са части от вторият автомобил, а третата кола е била продадена на други лица, които са  предали за скрап. На А.Й. е взета мярка задържане за 72 часа. Работата по случаите продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На  07.06.2011 г. в 14.00 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение,  че за времето  от  09.30 до 13.15 ч на същата дата неизвестно лице, проникнало през незаключена врата  в къща на ул. “Хината” и извършило кражба на преносим  компютър с адаптер. Образувано е досъдебно производство и в резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установени извършителите на деянието – двама непълнолетни казанлъчани на – на 15 и 16 г. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.  

Кражби  
На 09.06.2011г. в 7.00 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че за времето от 20:.30 ч на  08.06. до 7.00 ч на 09.06.2011г. неизвестно лице, чрез взломяване на входната врата, проникнало в магазин за хранителни стоки на бул.”Княз Александър Батенберг” и извършило кражба на около 5 кг колбаси    , 7 пакетчета кафе и 70 лв. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.

На 09.06.2011г. в 6.40 ч в РУ “Полиция” – Казанлък е получено съобщение, че за времето от 22.00 ч на  08.06. до 6.30 ч на 09.06.2011г. неизвестно лице, след като е взломило с парче бетон стъклото на задна лява врата, проникнало в товарен автомобил “Рено Канго” и извършило кражба на 20 бутилки “Хайнекен”. Автомобилът е бил паркиран на ул. “Добри Кехайов”. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава РУ “Полиция” – Казанлък.
 
Пътно транспортни произшествия
На 09.06.2011г. около 12.10 ч в Казанлък по ул.”Козлодуй” в посока запад се е движел лек автомобил  “Пежо”, управляван от П.В. (20) от Казанлък. При движение с несъобразена с пътните атмосферни условия скорост (при обилен валеж) водачът изгубил контрол над автомобила, който се блъснал в дърво пред дом №7. При инцидента водачът е получил охлузване на лява ключица и му е оказана амбулаторна медицинска помощ. При извършената проверка не е установено наличие на алкохол в кръвта на водача. Същият е ползвал обезопасителен колан. По случая работи РУ “Полиция” – Казанлък.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: