Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 03.07.2011


 Разкрити престъпления :
На 02.07.т.г. около 22.05 ч. в Полицейски участък – Гурково към Районно управление «Полиция» - Казанлък е получено съобщение за масово сбиване в гурковския квартал «Лозенец» - юг. Причина за инцидента е блъскането с автомобил Опел «Астра», с неустановени регистрационни номера и собственост, управляван от 40 год. Ю.К. от Гурково /  лишен от управление на МПС/ на 35 годишния Б.М. от Гурково. Блъскането с автомобила е предхождано от скандал между Ю.К. и Б.М. След умишлено причиненото ПТП, Ю.К. напуска  местопроизшествието и се укрива. В следствие на удара с автомобила Б.М. получил : охлузни  рани на левия крак и ръка, като след получена медицинска помощ, е освободен, без опасност за живота. Работата по установяване на автомобила и водача Ю.К. продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

На 01.07.т.г. около 09.25 ч. на изхода на Казанлък, в близост до бензиностанция «Шел», разположена на бул. «Княз  Александър Батенберг», служители от Районно управление «Полиция» - Казанлък са спрели за проверка л.а. Опел «Астра», със старозагорска регистрация, управляван от 58 год. Ж.Ф. от Казанлък в насрещното движение. При съставянето на акт за нарушението, Ж.Ф. сложил под папката на единия полицай две банкноти по 20 лв. за да се анулира съставения акт. Ж.Ф. е задържан за срок до 24 ч. в Районно управление «Полиция» - Казанлък. По случая е образувано досъдебно производство.

На 28.06.т.г. около 21.55 ч. служители от Районно управление «Полиция» - Казанлък са задържали на таксиметровата местостоянка в близост до хотел «Казанлък», 17 годишния Г.С. от с. Копринка и 16 годишния А.М. от Казанлък, предлагащи за продажба на таксиметровите шофьори  : CD Player. Установено е, че задържаните, след взломяване на предното дясно стъкло на л.а. Лада «2107», със старозагорска регистрация, собственост на 21 годишен мъж от Павел баня, са извършили кражба на предлагания за продажба CD Player. Г.С. и А.М. са задържани за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Кражби :
На 01.07.т.г. в Полицейски участък - Гурково е получено съобщение, за това че през незаключена врата на втория етаж, е проникнато в детска градина «Снежанка», разположена в Николаево, откъдето след взломяване на вътрешните врати на стаите на директора и домакина, са откраднати : две музикални уредби, цифров фотоапарат и DVD. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

На 30.06.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в таванското помещение към частна къща, разположена на ул. «Трапезица» в Казанлък, собственост на 17 годишен казанлъчанин, откъдето е извършена кражба на : медни съдове с вместимост 2 л., старинен револвер без барабан и старинна сабя «караколак». Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

На 29.06.т.г. в 06.10 ч. в Полицейски участък - Гурково е получено съобщение от 36 годишен мъж от с. Градежница, общ. Троян, за това че чрез взломяване капачката на резервоара на управлявания от него т.а. «Мерцедес», с пловдивска регистрация, паркиран на паркинг на връх Предела в прохода на Република, е извършена кражба на около 70 л. дизелово гориво. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

На 28.06.т.г., през направен отвор в стената е проникнато в частно кафе-аператив, разположено в с. Конаре, общ. Гурково, откъдето е извършена кражба на шоколади, вафли и монети на обща стойност 100 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» - Казанлък е установен извършителя на кражбата на сумата от 3 500 лв., собственост на 64 годишен мъж от с. Копринка, общ. Казанлък – това е : 14 годишния Й.Й. от същото село, от който е иззета сумата от 1 200 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

ПТП :
На 30.06.т.г. около 11.20 ч. по пътя Казанлък – Стара Загора, в района до с. Ягода, общ. Мъглиж, поради движение с несъобразена с пътните условия на прав участък от пътя скорост, л.а. Пежо «Партнер», със старозагорска регистрация, управляван от 53 год. Ц.Ц. от Стара Загора, загубва контрол над автомобила и блъскайки се в крайпътната мантинела, удря движещия се в лявата лента в съшата посока т.а. «Ивеко», с румънска регистрация, с прикачено към него полуремарке, управляван от 33 годишния румънски гражданин К.К. От ПТП са настъпили единствено материални щети  по двата автомобила. Водачите са тествани с дрегер за употреба на алкохол, но показанията са били отрицателни.

На 30.06.т.г. около 14.20 ч. по пътя от разклона за Павел баня към с. Долно сахране, поради движение с несъобразена скорост, самостоятелно катастрофира, удряйки се в крайпътно дърво и преобръщайки се в ливада, л.а. БМВ «318», със старозагорска регистрация, управляван от 28 год. Г.Н. от Павел баня. Леко пострадали са водача и неговия спътник, пътуващ на предната дясна седалка – М.А., 33 годишен от Павел баня, които са получили контузни рани в областта на главата, но са без опасност за живота. Водачът на «БМВ»-то – Г.Н. е тестван с дрегер за за употреба на алкохол, който е отчел 2,50 промила. Взета му е кръвна проба за анализ. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 29.06.т.г. около 10.50 ч. на кръстовището на улиците «Бончо Шанов» и «Спартак» в с. Крън възниква пътен инцидент, при който нерегистриран мотоциклет Екс-спорт «Pit Crosa», управляван от неправоспособния Х.Ф., 22 годишен от с. Крън, отнема предимството и блъска правомерно движещия се л.а. Форд «Фиеста», със старозагорска регистрация, управляван от 34 год. Б.Б. от с. Крън. От ПТП е пострадал водачът на мотоциклета, който с фрактура на първия поясен прешлен, е прегледан в казанлъшката болница и освободен за домашно лечение, без опасност за живота.

На 30.06.т.г. около 00.20 ч. по пътя Казанлък – Мъглиж, на около 1 км. след разклона  за Мъглиж, джип Гранд «Чероки», със старозагорска регистрация, управляван от 41 годишната Т.Ц. от Шипка, е предприел ляв завой за навлизане по земен път, но е застигнат и ударен от движещия се отзад т.а. «Мерцедес», с пловдивска регистрация, с прикачено ремарке, управляван от 38 год. В.У. от Пловдив. Същият е предприел изпреварване без да  се е убедил, че автомобила който изпреварва не е подал сигнал за завой на лявоо. От удара 41 годишната Т.Ц.е получила разкъсно-контузна рана на лявата ръка, а возещия се зад нея в лекия автомобил пътник – К.П., 11 годишен от Мъглиж, е получил натъртване в областта на лицето. Двамата пострадали са обслужени от медицински екип и освободени, без опасност за живота.
           
Специализирана полицейска операция :
За времето от 08.00 ч. на 24.06.т.г. до 22.00 ч. на 26.06.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление «Полиция» - Казанлък е проведена специализирана полицейска операция, при която са проверени : 175 МПС и 162 лица. Съставени са 12 акта за нарушения на Закона за движение по пътищата, от които 3 за управление на МПС с превишена скорост, 3 за неизползване на обезопасителни колани, 2 за употреба на алкохол, 2 за техническа неизправност, 1 за нередовни пътни документи и 1 за неспазване  на пътни знаци.

ПАБ :

На 26.06.т.г. около 16.45 ч. в Районно управление «Полиция» - Казанлък е получено съобщение за възникнал пожар в частен дом, разположен на казанлъшката улица «Скобелев» № 21, обитаван от 72 годишния Н.Т. Констатирано е, че се е възпламенила газова бутилка, в следствие на което собственика на апартамента е получил 50% изгаряния по ръцете, краката, шията и гърдите / първоначално е откаран в Центъра за спешна медицинска помощ в Казанлък, а от там е транспортиран в Клиниката по изгаряния в Пловдив, където е настанен под наблюдение, с опасност за живота/. От разразилия се пожар е изгоряла дограмата на кухнята и спалнята на апартамента, като са опушени стените и на двете стаи.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: