Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 07.07.2011


 Образувано бързо полицейско производство :
На 06.07.т.г. в ОДМВР – Стара Загора е образувано бързо полицейско производство срещу : неправоспособния водач В.О., 55 годишен от Нова Загора, за това че около 13.45 ч. на същата дата, по пътя Стара Загора - Казанлък, е управлявал л.а. Форд «Ескорт», със сливенска регистрация, след употреба на алкохол с концентрация 1.27 промила, установено с дрегер. На водачът е издаден талон за кръвна проба.
          
Разкрити престъпления :
На 06.07.т.г. около 22.10 ч. служители от Първо Районно управление «Полиция» - Стара Загора са задържали в момент на кражба на дрехи от магазин «Бержка», разположен в MALL “Галерия» на ул. «Хан Аспарух» № 30, 60 годишната С.К. от Казанлък. Жената е задържана за срок от едно денонощие. Работата по случая продължава.
    
Кражби :
На 06.07.т.г., чрез направата на отвор в стена е проникнато в склъд за захарни изделия и цигари, разположен на казанлъшката улица «Козлодуй», откъдето е извършена кражба на 15 стека цигари и 60 пакетчета от по 100 гр. кафе. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.
На 05.07.т.г. от незаключената кабина на т.а. «Скания», с пловдивска регистрация, собственост на частна пловдивска фирма, паркиран на казанлъшката улица «Хан Аспарух», е извършена кражба на найлонова торба, съдържаща сумата от 30 000 лв. / оборотни пари/. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

На 04.07.т.г., след демонтиране на трафо-машина на мачтов трафопост, собственост на EVN – България, разположен в местността «Туловска курия» в землището на с. Тулово, общ. Казанлък, е извършена кражба на медна серпентина. Точната стойност на извършената кражба е в процес на установяване. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

За времето от 01.07.т.г. до 03.07.т.г., чрез отключване с подбран или подправен ключ е проникнато в кабината на т.а. Мерцедес «307 Д», със старозагорска регистрация, ползван от 53 годишен казанлъчанин, като е извършена кражба на : перфоратор и винтоверт. По време на кражбата товарния автомобил е бил паркиран на ул. «Филип Тотьо» № 8 в Казанлък. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.  

Грабеж :
На 05.07.т.г. около 11.00 ч. на казанлъшката улица «Ненко Балкански» край дом № 23 25 годишна жена от Казанлък е застигната от непознат мъж, който чрез издърпване от дясната ръка, й отнел портомне със сумата от 11 лв. и лични документи. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

Специализирана полицейска операция :
За времето от 08.30 ч. на 01.07.т.г. до 22.00 ч. на 03.07.т.г. на територията, обслужвана от Районно управление «Полиция» - Казанлък е проведена специализирана полицейска операция, при която са проверени 396 лица и 381 МПС. Констатирани са : 41 нарушения на Закона за движение по пътищата, като са съставени 33 акта / най-често констатираните нарушения са : превишаване на максимално разрешената скорост - 14 бр., нередовни пътни документи - 11 бр., управление на техническо неизправно МПС - 3 бр., неправилно движение   по пътното платно - 3 бр. и др./.

ПТП :
На 06.07.т.г. около 09.15 ч. по пътя от вр. Шипка за Шипка, поради движение с несъобразена скорост, при мокра пътна настилка в десен завой, л.а. Фолксваген «Поло», със старозагорска регистрация, управляван от 64 год. К.П. от Стара Загора, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в движещия се в обратна посока т.а. «Волво», с молдовска регистрация, управляван от молдовския гражданин Й.Л., 44 годишен. От ПТП са настъпили само материални щети.

На 06.07.т.г. около 14.00 ч. по пътя Стара Загора – Казанлък, около 600 м. след разклона за с. Копринка, л.а. Дачия «Логан», със софийска регистрация, управляван от 26 год. Д.П. от Казанлък, излиза в дясно извън пътното платно и след удар в южната предпазна еластична ограда, се връща на пътя и спира до северната еластична ограда. От ПТП е пострадал водачът на автомобила, който е настанен за наблюдение  казанлъшката болница, с фрактура на две ребра и контузии по гръбначния стълб, но без опасност за живота. Взета му е кръвна проба за анализ. Причините за настъпилия пътен инцидент са в процес на изясняване.

На 05.07.т.г. около 18.20 ч. в с. Осетеново, общ. Павел  баня, на кръстовището на улиците «Демокрация» и «Христо Ботев», при движение на заден ход л.а. Фиат «Темпра», със софийска регистрация, управляван от 20 год. Д.Р. от Калофер, блъска изкочилото на пътното платно дете – М.М., 4 годишен от с. Осетеново, което с охлузни рани по главата и луксация на тазобедрена става, е настанен за лечение в казанлъшката болница, без опасност за живота. 
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: