Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 08.07.2011


 Специализирани полицейски операции :
На 07.07.т.г. за времето от 10.00 ч. до 12.00 ч. на територията, обслужвана от Районно управление «Полиция» - Казанлък е проведена специализирана полицейска операция относно съхранението, пласирането и разпространението на цигари без акцизен бандерол. Проверени са четири обекта, като в хранителен магазин в с. Турия, общ. Павел баня, собственост на 55 годишния Р.Л. от Пловдив, са намерени и иззети : 15 кутии цигари - марка «Кинг» и 14 кутии цигари - марка «Карелия Слимс», без акцизен бандерол. В кафене «Еврофутбол», разположено на казанлъшката улица «Славянска» № 13, стопанисвано от 37 годишната И.С. от с. Овощник, са намерени и иззети : 28 кутии цигари - марка «Корсар», без акцизен бандерол. По случаите са образувани досъдебни производства.

На 07.07.т.г. за времето от 18.00 ч. до 22.00 ч. на територията, обслужвана от Полицейски участък – Мъглиж към Районно управление «Полиция» - Казанлък е проведена специализирана полицейска операция за опазване на селскостопанската продукция - проверени са 10 лица, като са констатирани  девет нарушения. Съставени са два акта по Закона за опазване на селскостопанското имущество, два акта по Наредба № 1 на Община Мъглиж, три акта по Закона за българските документи за самоличности два акта по Закона за движение по пътищата.

Образувани бързи полицейски производства :
На 08.07.т.г. в Районно управление «Полиция» - Казанлък е образувано бързо полицейско производство срещу : 29 год. Д.К. от Казанлък, за това че около 01.30 ч. на същата дата, на паркинга пред комплекс «Крънско ханче» в землището на с. Крън, е управлявал мотоциклет с неустановена марка, без регистрационна табела, след употреба на алкохол с концентрация - 1.41 промила, установено с дрегер. На водачът е издаден талон за кръвна проба.

Разкрити престъпления :
На 07.07.т.г. около 16.11 ч. в Районно управление «Полиция» - Казанлък е получено съобщение за извършен грабеж на пазарска чанта, собственост на 81 годишна жена от с. Дъбово, общ. Мъглиж. Констатирано е, че на ул. «Васил Левски» № 20 в с. Дъбово, възрастната жена е застигната от трима подрастващи, които след като я съборили на земята, чрез издърпване й отнели пазарската чанта, съдържаща сумата от 138 лв., лична  карта, карта за градския транспорт и осем купона за хляб. В резултат на бързите оперативно-издирвателни действия предприети от служители на Полицейски участък – Мъглиж, са установени и задържани извършителите на деянието – това са : 14 годишната Ф.К., 11 годишния Н.Н. и 12 годишната Д.В., всички от с. Дъбово. Подрастващите са предадени на полицейския инспектор от Детска педагогическа стая при Районно управление «Полиция» - Казанлък. Осъществена им е полицейска закрила, като е уведомен Отдел «Закрила на детето». Възрастнага жена е откарана в казанлъшката болница, където след медицински преглед е установено, че в следствие на падането е получила фрактура на лявата раменна кост / настанена е за наблюдение в болницата, без  опасност  за  живота/. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.
     
Кражби :
На 07.07.т.г., чрез отключване с подбран или подправен ключ е проникнато в частен дом, намиращ се в казанлъшкия квартал «Изток», обитаван от 70 годишне мъж, откъдето е извършена кражба на : два златни пръстена, златен пендар, нотариални актове и два акта за  раждане. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.

На 07.07.т.г., чрез отваряне стъклата на две от вратите на лек автомобил Форд «Ескорт», с врачанска регистрация, ползван от 55 годишна врачанка, паркиран на около 300 м. от паметника на Свободата на вр. Шипка, е извършена кражба на три дамски чанти, собственост на водачката и нейни приятелки, в които са се съдържали : лични документи, два златни пръстена с общо тегло около 10 гр., два мобилни телефона и сумата от 230 лв. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: