Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Полицейска хроника / 11.07.2011


 Разкрито престъпление :           
На 08.07.т.г. около 23.55 ч. служители от Районно управление «Полиция» - Казанлък са подали звуков и светлинен сигнал на водача на л.а. «Мицубиши», с бургаска регистрация, паркиран на пътна отбивка в близост до Мъглиж, на около 1.5 км. източно от комплекс «Мъглиж». Автомобилът обаче потеглил рязко, като ударил служебния полицейски автомобил в предния десен калник. Полицаите произвели предупредителни изстрели със служебните си оръжия, след което последвали «Мицубишито» - на бензиностанция «Комплекс Мъглиж», бургаския автомобил спрял до пост на полицейски автопатрул от Полицейски участък - Мъглиж, като след използване на физическа сила и помощни средства / белезници/, са задържани водача на лекия автомобил и придвижващите се с него лица.  Установено е, че водач на «Мицубишито» е криминално проявения за кражби, грабежи и изнасилване – Д.Н., 32 годишен от Казанлък, а негови спътници са : А.С., 27 годишен от с. Крън, общ. Казанлък и Е.Т., 32 годишна от Поморие. При извършеното претъсване на автомобила от предната му  седалка е иззета цигарена кутия, съдържаща свита на тръбичка 20 левова банкнота, две топчета с неправилна форма, обвити в найлон със съдържание около 20 гр. бяло прахоообразно вещество / реагирало при направения полеви - наркотест на кокаин/. В обособена кутия на арматурното табло е намерен метален трошач за отваряне на автомобили, а на задната седалка - електронна везна. А.С. и Е.Т. са задържани за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.
          
Образувани бързи полицейски производства :
На 10.07.т.г. в Районно управление «Полиция» - Казанлък е образувано бързо полицейско производство срещу : 18 год. М.Х. от Казанлък, за това че на същата дата около 01.55 ч. в Павел баня, е управлявал л.а.  ВАЗ «2105», със старозагорска регистрация, след употреба на алкохол с концентрация 1,56 промила, отчетено с дрегер. На водача е издаден талон за медицинско изследване, но М.Х. е отказал да даде кръв за анализ. Съставен му е акт за нарушение на Закона за движение по пътищата.

На 10.07.т.г. в Районно управление «Полиция» - Казанлък е образувано бързо полицейско производство срещу : 31 год. В.Д. от Казанлък / неправоспособен водач/, за това че на същата дата около 01.30 ч. по пътя с. Енина – Казанлък, е управлявал л.а.  Мерцедес «А 140», със старозагорска регистрация, след употреба на алкохол с концентрация 2,95 промила, отчетено с дрегер. Поради употребата на алкохол водача е допуснал самостоятелна катастрофа на около 2 км. южно от с. Енина, като се е ударил в отводнителна канавка. Задържан е за срок до 24 часа в Районно управление «Полиция» - Казанлък.

ПТП :

На 09.07.т.г. около 15.45 ч. по пътя Казанлък – Стара Загора, в района на паркинга пред ресторан «Дегея», общ. Мъглиж, л.а. Пежо «406», със старозагорска регистрация, управляван от 30 годишната В.З. от Казанлък, поради движение с несъобразена скорост, блъска паркирания на паркинга л.а. Хюндай «Теракан», с унгарска регистрация, управляван от 55 годишен унгарски гражданин. За нарушението на В.З. е съставен акт по Закона за движение по пътищата. Причинените от ПТп материални щети са минимални.  

Кражби :
На 08.07.т.г., чрез взломяване на входната врата е проникнато в гараж към частен дом, намиращ се в с. Горно Черковище, общ. Казанлък, собственост на 61 годишен казанлъчанин, откъдето е извършена кражба на мидин казан с капак с вместимост 100 л. Работата по случая продължава от служители на Районно управление «Полиция» - Казанлък.
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: