Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Вече пет години казанлъшки детски градини работят по международни проекти

Вече пета година Детските градини “Мечо Пух”, “Снежанка” и “Мир” в село Бузовград са участници в международни проекти, финансирани от европейската комисия , предаде кореспондентът на радио “Фокус” – Велико Търново . По информация на преподавателите опитът, който са придобили, е показал, че добрата практика, която до момента имат тук в България, добрата традиция, както и развитието на образователната система , е нещо, което не бива да се захвърля с лека ръка и че те трябва се стремят да прилагат чуждите практики у нас. През 2006-та година директорите на детските заведения бяха на посещение в Латвия, където тема на работната среща бе ”Нашата околна среда и култура –да ги открием и запазим”. “По време на визитата си разгледхме и културните забележителности на град Обеле. Останахме впечатлени от използването на природни материали в процеса на работа, както и от занималните - едни уютни домове, в които децата се чувстват комфортно”, коментира Аксения Тилева – директор на ДГ ”Мечо Пух”.
Миналата година на посещение у нас пристигнаха представители от Испания, Финландия и Латвия. Работната среща бе свързана с международен проект, финансиран от Европейската комисия.
Тази година казанлъшките ръководства на детските градини обмениха добри практики с детска градина и училище във Финландия.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...