Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Конкурс "Обичам природата - и аз участвам"


 На 24 октомври 2011 г.  изтича срокът на Конкурса за деца и юноши за есе, рисунка и снимка на тема „Обичам природата - и аз участвам”, обявен от МОСВ и Фондация „Димитър Бербатов”, напомнят от РИОСВ-Стара Загора. Конкурсът е за есе, рисунка и снимка и е разделен в две възрастови групи - за деца до 14 години и юноши до 18 години. Всеки участник може да изпрати до три свои работи, които да показват отношение и грижа към природата. Всички произведения трябва да бъдат изпратени по местоживеене на участниците в регионалните структури на министерството – регионалните инспекции по околната среда и водите, басейновите дирекции и дирекциите на националните паркове. Инспекциите на МОСВ ще номинират по десет произведения за общонационално оценяване.
От най-добрите рисунки и фотоси ще бъде организирана и показана изложба през месец декември, когато ще бъде връчена и наградата на Министерство на околната среда и водите за най-зелен град. Десет от най-добрите есета ще бъдат публикувани на сайтовете на Министерство на околната среда и водите и Фондация „Димитър Бербатов”.
Предвидени са награди – 10 велосипеда, 10 цифрови фотоапарата и десет бинокъла.
Адресът, на който участниците от Старозагорска, Сливенска и Ямболска области и Община Тополовград, могат да изпращат творбите си е: РИОСВ - Стара Загора, ул.«Стара планина» №2.
 

coronavirus.bgloading...