Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

ВАСИЛ САМАРСКИ: ДА СЕ РАБОТИ - МОЖЕ ПО ВСЯКО ВРЕМЕ


 Над 100 са Възлагателните писма - с повече от 400 поръчения, с които гражданите възложиха работа на Васил Самарски като кмет. Той се срещна с хората на всички села и квартали на Казанлък и Шипка, с професионалните общности и неправителствените организации в общината.

Няма населено място в общината и квартал в Казанлък, в които кандидатът за кмет с №8 Васил Самарски да не отиде – на повечето места – по два пъти, вклщчително и в частни домове по покана на домакините, в многодетни семейства, при рожденици, при болни, при възрастни или самотни хора или хора с увреждания. Самарски се срещна с представители на бизнеса, на много неправителствени организации, сдружения, съюзи и професионални общности – лекари, учители, с творци, дейци на културата и спорта, представители на младежки и детски центрове и много други, като на място посети повечето от тях – болницата, поликлиниката, училища, детски градини и ясли, стадиона, спортни и детски площадки, предприятия.   
Срещите на Самарски се превърнаха в равнопоставени дискусии и разговори по най-различни теми и проблеми. Така кандидатът за кмет с №8 практически доказа своето разбиране за гражданското управление – да изслушваш, да се допитваш, да обсъждаш, да решаваш и осъществяваш с повече хора собствените си и техните идеи.
Той не предприе бляскави и шумни прояви, защото смята, че сега не е време за тях. Самарски  предпочете да покаже, че дори само в рамките на една кампания – буквално за часове или дни, може да се свърши работа. Приоритетите си той подплъти с реални действия:
 “Тук ще има асфалт” – хиляди дупки по уличната мрежа в градовете и селата бяха белязани в бяло от негови симпатизанти; „Ще бъде светло” – занемарената, тъмна и с лоша инфраструктура улица „Люляк”  светна с нови осветителни тела и лампи; „Ще бъде чисто и зелено” – мрачният и мръсен подлез до жп гарата, по който минават дневно хиляди граждани, беше осветен и пребоядисан, а пространството на юг от подлеза, от години обрасло с двуметрови храсти и сухи треви и превърнато в сметище, бе почистено и превърнато в цветна градина с място за отдих- по желание на млади майки от квартала.     
Всяка от срещите на Васил Самарски беше видео-документирана, а сътрудници от екипа му подробно записаха всеки проблем, всяко предложение, всяка идея от страна на гражданите и всяко обещание, дадено от кандидата за кмет. Над 100 са възлагателните писма, съдържащи повече от 370 поръчения, с които хората от община Казанлък възложиха работа на Васил Самарски като кмет.
Най-често поставяните проблеми са свързани с:
- Дупките по улиците, лошите пътища и разбитите тротоари и острата нужда от спешно асфалтиране;
- Тъмните улици и междублокови пространства и необходимостта от улично осветление;
- Мръсотията и липсата на зелени площи, паркове, алеи и места за отдих;
- Липсата на детски и спортни площадки;
- Цената на автобусните билети и нередовните курсове на автобусите до селата, особено за пътуващите ученици;
- Липсата на канализация в редица села;
- Липсата на вода във високите части на населените места;
- Битовата престъпност и липсата на сигурност;
- Опазването на селскостопанската продукция;
- Бездомните кучета;
- Липсата на аптеки в някои села и квартали;
- С лошата, стара или недостатъчна материална база на училищата, детските градини и яслите;
- Недоброто качество на храната в някои детски заведения;
- Ниското заплащане на помощния персонал в тях;
- Липсата на съвременно оборудване;
- Безработицата и ниските доходи;
- Заминаването на младите хора в чужбина и в други градове.
Неправителствените организации поставиха специфични за техните членове проблеми, свързани с базата и оборудването, със здравната и социална защита, с финансови затруднения, с интеграцията, етническата равнопоставеност, с липсата на отношение досега от общинското ръководство.
Много от споделените проблеми Васил Самарски разреши „в движение”, за други се обърна към различни институции, а мащабните се ангажира да изпълни, когато получи съответните пълномощия като кмет на община Казанлък.

ВАСИЛ САМАРСКИ  ОТ СЪРЦЕ БЛАГОДАРИ НА ВСИЧКИ СВОИ СЪГРАЖДАНИ,  КОИТО ГО ПОКРЕПЯТ!

 
Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: