Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Гърция е предпочитана туристическа дестинация за абитуриентските балове, според туроператор

В интервю за радио "Фокус"-Велико Търново туроператорът Валентина Пейчинова заяви, че тази година Гърция е предпочитаната от казанлъчани туристическа дестинация за абитуриентските балове. По думите на бизнес-дамата има ученически групи, които предпочитат да посетят и други европейски страни.

Според Пейчинова обаче тогава цената на екскурзията се повишава в зависимост от нощувките, тъй като според новия закон не се разрешава за ученическите групи нощни преходи. „Искам да подчертая, че що се отнася до България, по-често се правят ученически екскурзии в страната ни. Ние предлагаме около 40 маршрута. Обикновено учениците се стараят да минат по такъв маршрут, по който да видят възможно повече обекти на по-ниска цена. Такива екскурзии ние организираме за два дни с една нощувка. Целта ни е учениците да видят възможно повече обекти на по-ниска цена. При нас като че ли най-предпочитан е маршрутът: Велинград – Мелник – Роженски манастир – Рупите – Рилски манастир. Много ученици пътуват и към местата, които са литературно или исторически обвързани със страната ни. Това са Батак, Велико Търново, разбира се има и други. Като цяло не мога да кажа, че в България има най-предпочитан маршрут.
До сега най-малко посещения на групи сме правили в северо-западна България", посочи Пейчинова. Тя не скри, че при всяко едно пътуване с ученическа група има своите притесненията и те, по думите на Валентина Пейчинова, никак не са малко, "още повече, че в днешно време децата са свободни". Въпреки това искам да кажа, че проблеми има, с алкохола, с пушенето. Благодаря на Господ, че до сега ние не сме имали никакви проблеми. Това може би зависи от преподавателите и от цялостната организацията. Може би зависи от респекта, който всява самата фирма, но действително проблеми не сме имали. Това е и защото ги тушираме още в самото начало. Категорично обявяваме правилата, родителите подписват декларация, че са запознати с правилника, провеждаме инструктаж. Но въпреки всичко винаги треперим", не скрива притесненията си Пейчинова.

 


„Учителите все по-рядко дават своето съгласие за заведат децата на екскурзия извън страната", твърди в интервю за радио "Фокус"-Велико Търново Валентина Пейчинова - собственик на туроператорска фирма. По думите й в Казанлък няма такъв голям интерес към ученическите екскурзии, какъвто би трябвало да бъде и то не защото родителите не пускат децата си, напротив дори правят всичко възможно да им осигурят пари за такива, а защото учителите все по-рядко дават своето съгласие да заведат децата на екскурзия извън страната. „Трябва да се има предвид, че много от екскурзиите се правят и с познавателна и образователна цел. Въпреки това учителите все по-рядко се съгласяват да водят една или друга ученическа група на екскурзия в чужбина, тъй като отговорността е голяма. Смея да твърдя, че за разлика от преди, все по-малък е броят на ученическите екскурзии", смята Пейчинова. Тя подчерта, че ангажиментите на туроператорските фирми се определят от Закона за туризма.Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: