Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Община Казанлък подготвя зала „Инфра” за електронно гласуване на Общинския съвет

Вече е започнал ремонтът на зала „Инфра”, където се провеждаха заседанията на Общински съвет – Казанлък, предаде кореспондент на радио “Фокус”-Велико Търново .

Ремонтните дейности са с цел оборудване на залата за електронно гласуване на общинските съветници. Казанлъшкият Местен парламент е един от пилотните за въвеждането на този тип провеждане на заседания. „За мое съжаление работата по проекта се е забавила за тези няколко месеца, но разбирам, че през последния месец е започнал ремонтът на зала „Инфра”, където заседава общинския съвет до сега. Прокарват се кабелите, закупуват се мебелите, организирано е поръчването на компютри, надяваме се до края на този месец да приключи ремонтът. По всяка вероятност и ние като колегите от Велико Търново ще започнем обучение и ще продължим да работим, за да се случи този електронен общински съвет”, заяви Васил Самарски – председател на Общински съвет-Казанлък.
Договорът за реализирането на идеята за електронно гласуване в местния парламент бе подписан на 1-ви август миналата година от министъра на държавната администрация Николай Василев, представител на фирмата, разработваща интегрираната система и бенефициентът Общински съвет-Казанлък. По информация на Христина Куцарова – началник сектор „Организационно обслужване на Общински съвет” в града предметът на договора е разработване, изграждане, инсталиране и тестване на интегрираната система безхартийно заседание на Местния парламент и електронно гласуване. „Разработването на тази система е на стойност 212 321 лева с ДДС. От Министерството на държавната администрация ние ще получим 40 броя преносими компютри и един настолен, както и един брой мултимедиен монитор в един брой непрекъсваемо текозахранващо устройство. Община Казанлък се зае с оборудване на залата за внедряване на интегрираната система за безхартийно заседание на Общинския съвет и електронно гласуване”, заяви Куцарова. Тя допълни, че вече са поръчани мебелите за обзавеждане на зала „Инфра”. Поради ремонтът на заседателната зала, 64-тото заседание на Местния парламент ще се проведе в камерната зала в Дом на културата „Арсенал”. Сесията е насрочена за 17-ти този месец.

 

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново
 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: