Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Общинските съветници в Казанлък гласуваха за нови делегати за Сдружението на общините

На 64-то си заседание общинските съветници от Казанлък гласуваха за избор на нов делегат в Общото събрание на Националното сдружение на общините в република България, предаде кореспондентът на радио “Фокус”-Велико Търново .

Причината за смяна на делегата бе решението на Върховния административен съд да касира изборите за съветници в града, тъй като за такъв от Общинския съвет, влезнал в сила от 2007 година, бе избран Иван Кьосев. Днес бе взето решение на негово място да бъде Васил Самарски – председател на Общински съвет –мандат 2003-2007 година.
Относно решение 022 от 31-ви януари тази година местният парламент гласува определяне на нов делегат и заместник-делегат в Общото събрание на Регионалното сдружение на общините (РАО) „Тракия”. Така вместо Иван Кьосев –председател на Общинския съвет –Казанлък след местните избори 2007-ма година и Дечко Пейчинов – общински съветник, председател на Постоянната комисия по образование, култура и вероизповедания” бяха определени: за свой делегат в Общото събрание на РАО „Тракия” кметът на общината Стефан Дамянов, а за заместник-делегати Васил Самарски –председател на Общински съвет – мандат 2003-2007 година и Цветанка Пискова – заместник-председател на местния парламент.

 


Общинските съветници в Казанлък промениха съставите на комисиите, сформирани от Общинския съвет, избран след местните избори миналата година, предаде кореспондентът на радио “Фокус” - Велико Търново . Причината за промяната е решението от 7 март на Върховния административен съд да касира изборите за общински съветници в Казанлък и според Закона за местното самоуправление и местната администрация до полагане на клетва от новоизбрания местен парламент ще заседава този от мандат 2003-2007 година.
Дневният ред на сесията включваше отмяна на решения: относно принципите за изграждане на постоянни комисии към Местния парламент, относно създаване на постоянни комисии към Общинския съвет, относно създаване на Временна комисия за изготвяне на промени в Правилника за организация и дейността на Местния законодателен орган, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация, относно създаване и предмет на дейност на Времената комисия за извършване проверка в „Многопрофилната болница за активно лечение –Казанлък”ЕООД.
Общинските съветници промениха и съставите на комисиите за вземане на решения за продажбата на общински обекти.
На днешното 64-то заседание на Местния парламент в Казанлък бе определена и дата за следващото, а именно 28-ми март. Насрочената сесия ще се проведе в камерната зала на дом на културата „Арсенал”. Предвижда се тогава да бъде и първото четене на бюджет 2008 година.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: