Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Обичаме това, което правим и държим да го правим добре


 Далкосъобщителен оператор „ Би Би Си Кейбъл” е създаден през 2002-ра година. От същата година работи на територията на Казанлък и в двете най- големи населени места в общината Крън и Енина.  Операторът доставя  два вида телевизионен сигнал – цифров и аналогов и високоскоростен интернет на своите клиенти.  От  три години фирмата превърна в  традиция  месечните бонуси за редовни клиенти,  томболите за цифрови приемници и услуги на фирмата, както и премирането под различни форми на лоялните си клиенти.  

За  програмните промени,  предстоящата цифровизация, както и за   новите  възможности за  клиентите,  бъдещето на фирмата и предстоящия десетгодишен юбилей,  разговаряме с единия от управителите на Оператора - Борис Кърчев.
-  Господин  Кърчев,  в последните няколко седмици  сте една от най- обсъжданите в обществото фирми, предвид на това, че намалихте абонаментната такса за кабелна телевизия и оптимизирахте пакета програми, предлагани в аналоговия пакет.  Кое наложи това?

Времето на аналоговото разпространение на телевизионни програми е пред логичния си край. Със създаването на цифровата телевизия на  потребителите вече може да се гарантира много по-добро качество и по-голям избор от програми. Би Би Си кейбъл е от първите оператори в страната, които предложихме на абонатите си цифров пакет още през 2006г. Тогава инвестицията беше голяма, програмите оскъдни, а търсенето почти никакво. Сега вече всеки добре знае какво е цифрова телевизия и тя е основната услуга която операторите предлагаме! Идеята е  поетапно  цифровизиране на всички абонати и отпадането на аналоговата телевизия като начин на предаване на телевизионен сигнал. На този етап аналоговата телевизия ще остане като социален пакет – с по-малък брой програми и на по-ниска цена!  Не е тайна, че претъпкания аналогов пакет се отразява зле на качеството на сигнала, а и няма възможност за добавяне на нови цифрови пакети.

 - В такъв случай имат ли алтернатива аналоговите абонати? Все пак цената 50 лева за цифров приемник е сериозна бариера за много потребители?

Вероятно е така. Ние  предлагаме приемниците на цената на която ги купуваме – идеята ни е да печелим от услугата която предлагаме на абонатите. Не можем да раздаваме приемници при положение че не сключваме обвързващи договори както конкурентни на нас фирми! Ако абоната сключи договор за някакъв период от време това може да ни гарантира връщане на инвестицията за съответния приемник иначе няма как! Затова сега предприехме и политика на предоставяне на приемници срещу депозит – за определена сума абоната получава приемник, който е собственост на Би Би Си Кейбъл и ако някой ден реши, че не иска да ползва услугата го връща и ние му връщаме депозита. Друг вариант е абоната да си закупи телевизор с цифров тунер – така без нищо допълнително той може да гледа нашия цифров пакет!  Ще кажа също, че онези абонати, които сами не могат да  настроят телевизорите си на цифров или аналогов пакет, могат да ползват услугите  на нашите технически групи.
Алтернативите за абонатите които към момента не разполагат с цифров приемник са две:
 -продължават да гледат аналогов пакет с редуциран брой програми, с подобрено качество и намалена цена, или
 -заделят някакви средства и си купуват или вземат на депозит приемник за цифровия пакет, където се предлага огромно разнообразие от програми,  качеството е отлично, а цената ни не подлежи на коментар и е на практика без конкуренция за броя програми, които  предлагаме.

- Преди време пакета програми на „ Би Би Си Кейбъл” изчезна филмовия канал НВО  и  HBO Comedy.   Ще предлагате ли тези канал и кога?

-    Разбира се, че ще ги излъчваме. В момента  сме в процес на  договаряне на новите условията за ползване на тези програми, но искам да ви информирам, че в цял свят при всички оператори каналите от групата на  HBO се плащат допълнително – това са канали без рекламни блокове, излъчващи основно премиерни филни! предвид изискванията на самите доставчици тези канали занапред ще се заплащат допълнително, всичко досега е било плод на добра воля от наша страна и мисъл за клиента. Но каналите НВО, HBO Comedy, HBO HD и Cinemax ще бъдат пуснати при нас в най- скоро време.

- Напоследък конкуренцията  по отношение на цифровите услуги става все по-голяма. Как се справяте с това и притеснява ли ви факта, че една от фирмите предлага цифрова телевизия на цена, почти  два пъти  под вашата?


- Тези услуги, които така агресивно се предлагат са по-евтини само за определен кратък период в началото на сключването на договора. Това са фирми които сега навлизат на пазара, набират абонати и затова използват тези евтини рекламни трикове! Ние не можем да си позволим да предложим на новите си абонати да плащат половин месечна такса примерно за първите няколко месеца, защото така ще пренебрегнем, ощетим и обидим редовните си абонати, които от години ползват услугата ни! В този смисъл ще посъветвам гражданите, които се колебаят дали да останат наши клиенти или да отидат при друга конкурентна фирма, привидно на по-ниска цена, да четат внимателно офертите и същността в дребния шрифт и сами да преценят. Но пак ще кажа: ние сме най-евтиния доставчик, по- добри сме от другите, ние предлагаме повече програми, съизмерими с пълния пакет на конкурентите оператори, но на далеч по-добра цена. Бързото обслужване при нас е друго предимство,  защото разполагаме с технически персонал, съизмерим с персонала на големите фирми, в големите градове. При нас реакцията е в рамките на часове, и в изключителни случаи за  следващия ден. Другаде това е невъзможно. Наше предимство е също, че  нямаме обвързващи и ангажиращи договори с клиентите си. При нас абонати които ползват едновременно двете услуги - кабелна телевизия и интернет получават отстъпка в таксите и ползват пакетна цена за двете услуги!Разбира се, че ще има хора, които ще предпочетат услугите на други оператори - това си е тяхно право.В крайна сметка обаче абоната  винаги разбират кое е по-добъро и изгодно за него. Клиентът не се лъже два пъти със некоректни рекламни кампании и в крайна сметка се връща  там, където получава  реално повечето, за по-малко пари.-Вие имате безспорно най- много клиенти от фирмите в района, предлагащи интернет и цифрова телевизия. Успявате ли на практика да обърнете внимание на всеки клиент, който ви потърси за помощ и как поддържате обратната връзка?
 

-    Категорично заявявам, че да. Макар че недоволни винаги има.  Първо при нас има осигурено 13 часово в делнични дни и 12 часово в почивни дни дежурство на технически екипи на телефоните на клиента. Тоест, своевременно можем да се отзовем или в най-  лошия вариант в рамките на деня и при изключителни случаи,  задачата остава за следващия ден. Всеки от клиентите ни има право, когато иска техникът да отиде на посещение в точно определен момент, но не винаги това е възможно. Просто има места , където се налага да се отдели повече време, нарушава се графикът  и се налага обратната връзка с клиента. Тук наистина има какво да се желае и от двете страни.  Все още не сме постигнали  на 100% от наша страна тази връзка. Обратната връзка с клиента. А тя е от особено значение.   Тук искам да направя две уточнения, които са важни за  взаимоотношенията  ни  с   абонатите и качественото   им обслужване.  
Първото нещо за което искам да помоля,  не знам каква е причината, но много граждани отказват да предоставят актуален телефонен номер за връзка към договора си за абонамент. Това понякога много затруднява нашата работа, защото нямаме възможност да се свързваме с тези абонати за доуточняване на възникнали повреди или проблеми по предлаганите услуги. При липса на възможност за контакт ,ние не можем да контролираме и качеството на обслужването и своевременното отстраняване на повредите! Така че в качеството си на управител се обръщам с молба към всички абонати: при поискване да оставят актуален телефон за връзка, като гарантирам че тази информация е за технически нужди и с нея няма да се злоупотребява по никакъв начин!
Второто е, че при всички далекосъобщителни оператори услугите кабелна телевизия и интернет са предплатени.  Това е съвсем логично, защото за всички програми в пакетите си ние имаме договори за разпространение и в началото на всеки месец плащаме права за излъчване за съответния месец, на база брой абонати. Това ще рече, че в края на всеки месец ние трябва да знаем колко абонати ще ползват услугата следващия месец и да декларираме тази бройка!
Същото е и с потребителите на интернет:  там трябва да заявим определена скорост, в зависимост от броя абонати, затова трябва да знаем бройката на нашите абонати преди началото на всеки месец!
Опитваме да събираме таксите си в срок, защото иначе плащаме права и трафици, които не ползваме и трупаме загуби!
Ето защо моля за разбиране от страна на абонатите, когато настояваме за своевременно плащане на месечните такси!!!
Опитваме се по всякакъв начин да сме коректни с нашите клиенти и се надяваме и те да продължават да се отнасят коректно с нас, както и досега!
-- Г-н  Кърчев,  с какво 2011 година ще остане  в историята на кабелен оператор „ Би Би Си Кейбъл” ООД?


- Преди всичко с това, че през настоящата година запазихме  взаимната лоялност и добро партньорство  между нас и нашите клиенти,  за което сме им благодарни.  Осъзнаваме трудностите, които всеки един от тях изпитва в тези сложни времена, затова се и опитваме да подхождаме конкретно и с разбиране към всеки един случай. През тази година запазихме бонусите за предплатените услуги за клиентите ни, и в пъти увеличихме броя на томболите и подарените в тях цифрови приемници.  Тук ще кажа само, че в навечерието на 2011-та година 300 наши абонати получиха специални награди- 100 от тях цифрови  приемници, а останалите  200- получиха предплатени услуги от нас. Отделно от това подарихме нов телевизор на първият си лоялен абонат на телевизия, който ползва нашите услуги от 2003-та година насам.Организирахме конкурс за идейна лятна или абитуриентска снимка, в който участваха 80 човека, с изпаретни до нас над 225 предложеиня. Първите трима получиха интересни и полезни награди. Въобще стараехме се да популяризираме марката и услугите на „Би Би Си Кейбъл” по различни атрактивни начини.
През настоящата година инвестирахме много средства в подобряване  и разширяване на интернет услугите  ни, които вече са с качество,   конкурентно и дори по-добро от това на фирми с традиции в това отношение. Трафикът , който предлагаме на клиентите ни е увеличен, скоростта също, а цените на услугата ни останаха на нива от преди три години, което във времена на криза е повече от успех.
Не  без значение през тази година за нас бяха и няколкото социални кампании и партньорства, които създадохме и осъществихме. На първо място ние  продължихме да подпомагаме футболните клубове „Розова долина” и “Елтимир” в гр. Крън. С наша финансова подкрепа се проведоха няколко спортни прояви в Казанлък и региона част от тях с национално значение- като Кръга от републиканския ендуро шампионат по мотоциклетизъм,  рали „Шипка”, и други местни спортни прояви. Тук трябва да  изразя и благодарност към клиентите ни, защото с тяхна помощ  двама младежи от Казанлък- 30 годишният Косьо и 32 годишният Величко успяха да се лекуват  в различни клиники. Сега и двете момчета са добре и работят.  В навечерието на миналогодишната Коледа за опреден път премирахме и 7 годишната  Кристина, която успешно премина курсовете на лечение в Израел и вече едно щастливо дете, което живее в Габрово. През годината наши каузи бяха децата от сдружение „Сийдър”, Празника на розата,  културната визитка на Казанлък - Чудомировите празници, Празниците на селата Крън и Енина  и други.
Не без значение е и факта, че всички рекламни коледни сувенири и календари, които подаряваме на нашите клиенти и партньори са изработени в казанлъшки рекламни къщи -  в случая, че имахме и по-добри оферта, но наш принцип е да влагаме пари там, където е бизнесът ни, в този смисъл подпомагаме казанлъшките фирми по съвсем пряк начин.

- Какво да очакваме от „ Би Би Си Кейбъл” през новата година?

- Преди всичко да популяризираме още услугата цифрова телевизия, чрез която предлагаме много по-голям избор от програми и повишаване качеството на услугите ни. В стратегическите си планове предвиждаме поетапно да въведем и пакетни цени за клиентите ни- така че всеки да може да   избира тарифния си план.
Тук  ще кажа, че настъпващата 2012 година е  юбилейна за нас,  ще се навършат 10 години откакто фирмата предлага услугите си на територията на гр. Казанлък. По този повод предвиждаме  поредица от юбилейни  прояви,  различни състезания, награди и  бонуси за наши клиенти. Освен  това като акцент на чествания  ни ще е конкурсът, който фирмата ще организира за създаването на фирмен слоган-  текстовата ни визитна картичка. Преди две години по същия начин бе избрано фирменото ни ново лого, което днес вече е наша запазена марка. Предвиждаме и обновление на централния си Клиентски център, като  го превърнем  в уютно  и приятно място- както за клиентите ни, така и за работещите в него.
 Пожелаваме щастливи празници на всички, много любов и сбъднати мечти! А ние ще продължаваме да предлагаме най-добрите услуги на абонатите си, защото обичаме това,  което правим и държим да го правим добре.
 

coronavirus.bg