Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Депутатите искат по-безопасни пътища и улеснена мобилност

 Подобряването на презграничните транспортни системи в ЕС,  по-ефективен въздушен транспорт и по-безопасни пътища са ключовите въпроси в дневния ред на комисията по транспорт и туризъм в Европейския парламент през 2012 г.


 

В ЕС има 5  млн.  км пътища, 212 800  км железопътни линии и 42 700  км вътрешни плавателни водни пътища.  Предвид увеличаването на трафика в дългосрочен план,  депутатите искат да подобрят ефективността на транспорта,  като спомогнат за премахването на задръстванията и внесат екологичноизмерение в транспортните политики.

Сухопътните, въздушните, железопътните и морските маршрути са включени в Трансевропейската транспортна мрежа,  която цели да създаде по-добра презгранична транспортна инфраструктура в Европа.  Мрежата беше създадена през 1996 г., но днес фокусът се премества към премахването на задръстванията и насърчаването на използването на комбиниран транспорт и интелигентни транспортни системи.

На дневен ред е и предложението за Механизъм за свързване на Европа,  който ще финансира проекти за пътища,  железопътни линии,  енергийни мрежи,  тръбопроводи и широколентови мрежи.  Идеята е да се запъват липсващите звена в транспортната и телекомуникационна инфраструктура в Европа,  както и да се насърчават решения,  опазващи по-добре околната среда.

Осигуряването на по-безопасни пътища е една от важните инициативи през 2012  г.
Депутатите ще се опитат да направят манипулирането на тахографи по-трудно,  като в същото време намалят административното бреме върху компаниите. Тахографът е устройство,  което позволява да се следи дали шофьорите насредства и автобуси вземат достатъчно почивки по време на пътуването.  

Депутатите ще разгледат предложения за бъдещето на местните летища,  авиационния шум, наземното обслужване и разпределението на времето за кацане и отлитане.
Почти десет години след влизането му в сила,  законодателството в областта на железопътния транспорт   ще бъде обединено в един акт.Следва продължение....   
Информацията подготви: Диана Петрова, координатор общински офис на Европейски информационен център - Стара Загора
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: