Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Най-големият проблем на Ясеново е сметопочистването, твърди кметът на селото

Като най-голям проблем, кметът на казанлъшкото село Ясеново Христо Христов определи този със сметопочистването, предаде кореспондент на радио „Фокус"-Велико Търново . „Искам да подчертая, че в продължение на 7 дни с помощта на работници извозихме 118 „Камаза" със смет до сметището в съседното село Шейново. Така част от сметта на Ясеново бе почистена, но това не е всичко. Има още много боклук, който трябва да се почисти и ще направя това", посочи кметът. Той допълни, че до този момент работните групи от селото са успели да почистят 90 % от коритото на река Лешница и увери, че няма опасност водата, колкото и да е придошла, да направи пакост на Ясеново.
Като не по-маловажен Христов определи и проблемът с междуградския транспорт, като по думите му, автобусите се движат в интервал от 2-3 часа, което е неудобство за жителите на селото. „Онези деца, които учат извън пределите на селото, се налага да чакат с часове превоз до града. Друг проблем е, че учениците, които пътуват, губят много време, докато се приберат в село и не им остава време да седнат да учат. Крайно неудобно е това", бе коментарът на Христов. Кметът допълни, че цената на билетите постоянно скача. „Едно четиричленно семейство, за да пътува всеки ден от Ясеново до Казанлък, трябва да плаща повече от 10 лева за междуградски транспорт. Изчислено на месец това са повече пари, отколкото, ако семейството излезе на квартира", заяви Христо Христов. Той предлага да се промени автобусната линия в две направления: в 9.00 часа автобусът да тръгва по линия Казанлък – Дунавци – Голямо Дрянова – Ясеново - Шейново – Хаджи Димитрово – Казанлък и в 12 часа също да има автобусна линия в обратна посока.
Предвидливо кметът на Ясеново мисли и за зимата, като посочва, че ще направи всичко възможно да помогне на жителите на селото с набавяне на дърва за огрев. „Този въпрос предвиждам да бъде решен още през пролетта или лятото тази година, а не през есента. Според мен обаче до края на месец юли всяко домакинство, което се отопля на дърва, трябва да се запаси с такива", посочи Христов.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: