Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Приключи обучението за младежи по програма „Младежта в действие”


 Информационният ден, с който стартира обучението за младежи бе воден от Изпълнителния орган на програмата за България, а именно – Национален център „Европейки младежки програми и инициативи” http://www.youthbg.info/ . Двамата  експерти от Център, Светозар Даскалов и Мариана Георгиева представиха възможностите за финансиране на младежки обмени, младежки инициативи и обучения по програма „Младежта в действие” за 2012 , както и новите национални приоритети, които ще бъдат водещи при написване на проектопредложения.

В рамките на информационния ден бе представен и новият Младежки информационно-консултативен център /МИКЦ/ в Стара Загора , чиято приемна структура е младежката неправителствена организация ”Различният поглед”. МИКЦ се финансират  и работят с подкрепата на – Национален център „Европейки младежки програми и нициативи” – София.

Събитието бе открито от зам.- кмета на Община Казанлък –госпожица Лилия Цонкова.

В обучението участваха  представители на средни училища в Казанлък: СОУ „Екзарх Антим І”, ХГ ”Кирил и Методий”, Художествена гимназия, Природоматематическа гимназия „Никола Обрешков”, ПГ по транспорт и транспортен мениджмънт, ПГ по лека промишленост и туризъм.Имаше представители на 4 младежки организации: Младежки общински съвет – Казанлък, МЦР „Взаимопомощ”, СНЦ „Зелена светлина” и младежката секция към фондация „Проф.Генчо Пирьов”, а също и студенти и експерти младежки дейности от Община Казанлък и Община Мъглиж.

Обучението  се води от Георги Филипов, асистент в Информационния център на ЕС, Представителство на ЕК в София. Г-н Филипов представи пред младежите в логическата рамка за написване на проект, проектна
документация по програма „Младежта в действие” и в последния ден на обучението – практическо занятие за иницииране на проект и списване на проектопредложение.
Георги Филипов сподели пред младежите добри практики от свое участие в подобни проекти и представи и други европейски програми – Еразъм, Учене през целия живот.

Накрая 24 младежи получиха сертификати от координатора на общински офис „Европа директно” – Казанлък за своето участие в обучението.
 Събитието е част от Плана за дейности 2012  на Европейски информационен център „Европа директно” – Стара Загора, общински офис Казанлък и стана възможно с финасовата подрепа на ЕД - Стара Загора.


За контакт:
Диана Петрова
координатор общински офис Казанлък
Информационен център „Европа директно”- Стара Загора
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: