Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Две дванадесетокласнички от Казанлък вече са студентки

След като се представиха отлично в 10-тото Национално състезание по химия, провело се в град Велико Търново, Анна Цоневска и Ивайла Димова от Казанлък са приети студенти в четири университета в страната : СУ”Свети Климент Охридски”, ПУ „Паисий Хилендарски”, ХТИ и Югозападен университет – Благоевград, предаде кореспондентът на радио „Фокус”-Велико Търново . Преди да се явят на Националното състезание момичетата са се представили отлично в училищния, общинския и областния кръгове.
Дванадесетокласничките са възпитанички на природо-математическата гимназия „Никола Обрешков” и техен преподавател по химия е Емилия Узунова. „Бихме искали да й благодарим, защото подготовката, която получихме през тези четири години, е невероятна. Резултатът от състезанието показва, че подготовката ни по химия върви в правилната посока. Искаме да благодарим на г-жа Узунова, която дава много от себе си за нашия и другите класове”, единодушни бяха Ани и Ивайла.
„Изпитният тест в състезанието бе в две части и обхващаше изучавания материал по химия от 7-ми до 12-ти клас. Първата част на теста се състоеше от 50 тестови въпроса, а втората – от 20 логически задачи. Всички те бяха с повишена трудност. Участие в състезанието взеха 196 ученика от 27 области. Това са най-изявените ученици по химия в страната”, посочват двете момичетата. „Много ме затрудниха логическите задачи”, заяви Ивайла. Към думите й се присъедини и Анна Цоневска: „Този тест е много по-труден от кандидатстудентските изпити”. И двете момичетата искат да учат медицина в столицата. „Надяваме се да имаме отлични резултати на предстоящите ни изпити по химия и биология”, казват Ани и Ивайла. И за двете химията е не просто поредната изучавана дисциплина в училище, а удоволствие. „За да стигнем до тук обаче, ни струваше много. Нямаш никакво свободно време. Отдаваш да се на химията и биологията и това е светът за теб”, казват Ани и Ивайла и си пожелават успех в предстоящите им кандидатстудентски изпити.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж