Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Казанлъшки каратисти спечелиха три златни медала от международно състезание

Казанлъшкият карате клуб „Севт I” се завърна от петото международно състезание шотокан купа „Шисейкан” със седем медала, съобщи за радио „Фокус”-Велико Търново старши треньорът и президент на клуба Драгомил Иванов. Каратистите спечелиха: 3 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала. „С два златни медала при старша възраст девойки от международното състезание в дисциплините „ката” и „комите” се завърна Теодора Иванова. При децата до 10 години първото място и златния медал при „ката” спечели Стоян Бинев, а при децата до 12 години – второ място „ката” и второ място” комите” не отредено за Николай Щерев. Трето място и в двете дисциплини в категорията до 12 години спечели Мария Чавдарова”, разказа Иванов. Той определи представянето в международното състезание като достойно. „За първите четири месеца на годината карате клуб „Севт I” е донесъл на Казанлък 12 медала, от които първите бяха от участието ни през месец януари в международно състезания е Гърция. Смея да кажа, че годината започна успешно и продължаваме да работим в добро темпо”, коментира Драгомил Иванов.
И както повечето спортни клубове в страната, президентът Иванов сподели, че и казанлъшкият карате клуб „Севт I” има своите проблеми. „Най-големият ни проблем в момента е залата, в която тренираме. Ако искаме в града ни да има повече трениращи деца от различни възрастови групи, трябва да се направи една зала, която да бъде специализирана за спортни дейности и да се тренират в нея източни бойни изкуства, каланетика, аеробика - всички тези спортове, за които са нужни поне 200 квадратни метра пространство”, посочи Драгомил Иванов.
Към момента 20 са децата, които тренират карате в клуб „Севт I” в Казанлък. Те се събират всеки понеделник, сряда и петък от седмицата от 19.00 часа във физкултурния салон на хуманитарната гимназия „Свети свети Кирил и Методий”.
„Правя всичко възможно да осигуря подходяща зала, в която да тренираме не само ние, но и всички бъдещи членове на клуба ни”, подчерта Иванов.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: