Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Чуждестранни фолклорни състави няма да вземат участие в тазгодишния Празник на розата в Казанлък

Фолклорни състави от чужбина няма да вземат участие тази година в Празника на розата, провеждащ се в Казанлък, съобщи за радио „Фокус”- Велико Търново един от организаторите Васил Белев. „В стремежа си да направим нещо различно и нещо ново, искаме да покажем най-доброто от България”, посочи той. По негова информация, в така наречените Фолклорни вечери, участие ще вземат най-добрите състави от Казанлъшкия край, като покана за участие в програмата е отправена и към ансамблите „Филип Кутев” и „Пирин”- Благоевград. Предвидено е подреждането и откриването на различни изложби, участието на мажоретни състави и други развлекателни мероприятия.
По традиция официалното откриване на Празника на розата ще се състои в почивните дни от първата седмица на месец юни, а именно 6-ти, 7-ми и 8-ми юни. По информация на Васил Белев тържественото откриване и коронясване на Царица роза 2008 е възложено на екипа на Нешка Робева, като след това ще има грандиозно фойерверк шоу с нашумялата група „Ейнджъл скай”.
„На следващия ден – 7-ми юни с известна модна агенция ще проведем ежегодния вече конкурс „Мис Долината на розите”, в който ще излъчим и победителката. Участие ще вземат момичета от няколко града от Долината на розите: Пловдив, Чирпан, Гурково, Николаево, Карлово, Мъглиж и други.
В неделния ден е традиционният ритуал розобер, който ще се започне сутринта в розовите масиви в Институт по розата, а от 12.00 часа ще стартира карнавалното шествие по улиците на Казанлък. В него участие ще вземат различни състави, формации и групи от региона и страната”, разказа Белев.
Той съобщи още, че на 29-ти май в 19.30 часа в Дом на културата „Арсенал” ще се състои конкурсът за Царица роза, като вече са приключили подборните кръгове за участие на абитуриентки от различните учебни заведения в града. Васил Белев посочи, че водещ на програмата тогава ще бъде Драгомир Драганов, а музикалният гост остава в тайна.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново
 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...