Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Гиньо Ганев- почетен гражданин на Казанлък

Омбудсманът на България Гиньо Ганев ще е тазгодишният почетен гражданин на Казанлък. Това решиха общинските съветници на Казанлък. Предложението за високото отличие, което да получи Човекът-парламент направи кметът на общината Стефан Дамянов. Предложението  Гиньо Ганев да бъде удостоен за почетен гражданин на Казанлък се прави за втори път. Миналата година то не бе прието от съветниците.

Сред мотивите, изложени в хода на дебатите за присъждане на най- високото отличие на Община Казанлък кметът на града посочи факта, че именно националният омбудсман е иделогът на тройната коалиция  БСП- ДПС-НДСВ в община Казанлък, поела местното управление още през 2003-та година.
Предложението на казанлъшкия кмет бе  прието с мнозинство от съветниците, но не мина  и без  сериозни възражения от страна на представители на опозиционни партии. 
Общинските съветници на Казанлък отхвърлиха предложението на тяхната колежка – адвокат Красимира Горунска от ПП “Земеделски съюз”,  с най- високото отличие да бъде удостоен кметът на Казанлък Стефан Дамянов, въпреки направения самоотвод от самия него.
Мотивът за това бе, че е действащ кмет.
След три поредни електронни гласувания, Дамянов не събра нужните гласове и не получи правото да бъде удостоен с почетното отличие.

 

Деляна Бобева www.dariknews.bg   

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте:


loading...